Marco Borsato blijft maar Symphonica in Rosso concerten aankondigen

Geschreven door op 31 maart 2015 om 17:46
Marco Borsato,Onder Aan De Berg - Foto: Steven Chiefa - Wikimedia Commons - (CC BY-SA 3.0)

Marco Borsato heeft inmiddels het negende Symphonica in Rosso concert aangekondigd. Wij verwachten nog wel een 10e!

Nadat alle Symphonica in Rosso concerten afgelopen week als zoete broodjes over de digitale toonbank vlogen, hadden we de hoop bijna opgegeven voor fans die geen kaartje hadden bemachtigd. Gelukkig heeft Marco het negende concert aangekondigd!

NEGENDE CONCERT MARCO BORSATO

Alle kaarten voor de shows van vrijdag 23 oktober, zaterdag 24 oktober, dinsdag 27 oktober, woensdag 28 oktober, zaterdag 31 oktober, zondag 1 november 2015, woensdag 24 februari 2016 en donderdag 25 februari 2016 zijn uitverkocht. Op de website van Topticketshop zijn er nog een beperkt aantal kaarten. Voor de nieuwe show, op zaterdag 27 februari 2016, zijn er nog wel kaarten beschikbaar op Ticketmaster. Ook deze show zal plaatsvinden in Ziggo Dome Amsterdam om 20.00 uur.

PRESALE UIT DE HAND GELOPEN SYMPHONICA IN ROSSO CONCERTEN

Volgens een verklaring op de website van Marco Borsato kwamen de systemen van Ticketmaster onder druk te staan tijdens de presale. Omdat de site het risico liep dat ze geen kaarten meer konden verkopen voor andere evenement, besloten ze de kaartverkoop volledig open te gooien. De vraag naar kaarten was enorm en binnen no-time waren alle aangekondigde concerten uitverkocht. Uur na uur werd er een nieuwe concertdatum bekend gemaakt op Ticketmaster. Nog geen vier uur na het toevoegen van show 3 en 4 kondigde Marco show 5 en 6 al aan. Ook die kaarten vlogen in sneltreinvaart over de digitale toonbank. Daarom besloot Marco met ZiggoDome in gesprek te gaan om te zoeken naar mogelijkheden in extra shows, en dat is gelukt!

 

HET SUCCES VAN MARCO BORSATO

Na het winnen van de soundmixshow moest de carriere van Marco Borsato gaan beginnen. Met de vele Italiaanse nummers die hij schreef en inzong, bracht dit hem helaas niet naar succes. “Voor de Nederlanders was het net te Italiaans en voor de Italianen was het net te Nederlands”, vertelt Marco. “Er veranderde veel na die soundmixshow. Ik dacht altijd: een artiest kleed zich bijzonder en gedraagt zich bijzonder. Hoe meer er van dat idee verdween, hoe naakter ik me voelde. Maar ik werd wel steeds meer mezelf.” Marco’s broer geloofde echt heilig in het succes van Marco. Echter, de Italiaanse platen waarmee de carriere van Marco Borsato moest beginnen, brachten hem helemaal nergens.

Toen besloot Marco, na weinig succes, om het te proberen met Nederlandse nummers. Op de hete zolderkamer van John Ewbank werd het eerste Nederlandstalige nummer opgenomen. “Na twee keer inzingen moest ik echt even ademhalen, zo warm was het”, vertelt Marco. John Ewbank: “Voor mij was Marco een gezellig jongen die me wat geld opleverde en een kans om te produceren. Dan kon ik eindelijk van die hete zolderkamer afkomen.”

 

MARCO ZEI NOOIT NEE TOT OVERVERMOEIDHEID TOE

Aan tafel bij RTL late night kwamen allerlei onderwerpen naar voren. Hoe de Nederlandse zanger zo bekend is geworden? Het heeft zeker meegespeeld dat hij nergens nee tegen zei. Hij was overal bij aanwezig en ging overal naartoe, zelfs als het een klein plantenzaakje was. Maar ook kotsend aan de zijkant van een televisiestudio van vermoeidheid, want hij moest op! Marco gaf niet op, en dat is een van de redenen dat hij zover is gekomen. Hij sliep onder een dekentje in zijn auto tussen de concerten door. Hij moest immers toch slapen, werd er dan gezegd. “Ik weet nog dat ik op een dag wakker werd en naar de wc wilde lopen. Ik kreeg mijn benen niet meer gedraaid en viel met een klap op de grond. Toen belde ik mijn moeder op: mam, ik huil en ik weet niet eens waarom. Ik ben niet gek maar ik ben gewoon dood- en doodmoe! Op dat moment merkte ik wel dat er iets moest veranderen, ik was mezelf voorbij gelopen”, vertelt Marco bij Humberto aan tafel.

Bekijk hieronder een filmpje van Marco tijdens RTL late night

 

DOCUMENTAIRE MARCO

Documentairemaakster Nathalie Toisuta vertelt: “We kennen elkaar van War Child, dus daarbij hebben we al diepgaande gesprekken gevoerd. Het voelde dus al vertrouwd. Toen ik de documentaire ging maken heb ik Marco ook gezegd: af en toe zullen er ook gesprekken ter sprake moeten komen die minder leuk zijn.” Marco’s relatiebreuk, het faillissement van The Entertainment Group of de tia die hij heeft gehad zijn enkele onderwerpen die in de documentaire voorbij komen. De eerste aflevering van deze mini-serie is komende zondag om 22.30 uur te zien op RTL4.

 

Bekijk hier de eerste aflevering.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.