Paaspoppend en Boomshakalakkend naar The Crazy Horse. Wacht… wat?

Geschreven door op 17 maart 2015 om 14:40
Paaspop - Bron: Persfoto Paaspop

Heb je jezelf ooit verdiept in de namen, omschrijvingen en muziekstijlen van de podiums op een festival? Waarschijnlijk niet, het draait immers om de muziek. Toch besteedt Paaspop net zoveel aandacht aan de areas & stages als aan de artiesten, en het resultaat mag er wezen.

Met maar liefst 15 stages en nog een paar kleine stages is Paaspop ondertussen uitgegroeid tot een vrij groot festival. Door het ruime aanbod in verschillende sferen is er voor iedereen de gelegenheid een goed feest te bouwen. We zullen even alle areas & stages aan je introduceren. Paaspop zegt: “Doe eens gek, en stap eens binnen bij een tent waar je nog nooit eerder bent geweest!”

MAIN STAGE ‘APOLLO’ OP PAASPOP

In de Apollo tent, de main stage van Paaspop, verzamelen zich de meeste bezoekers. Ook de grootste artiesten van het festival komen in deze tent bijeen. Alles draait hier om losgaan op de bekendste en populairste muziek van de laatste tijd. Van springen en meeschreeuwen tot schuifelen en mee neuriën. Dit jaar zal Anouk je laten springen, Racoon je laten emotioneren en Kovacs je meenemen naar een ander universum, allemaal in de Apollo tent. Ook komen er artiesten als Rudimental, Kensington en Selah Sue. De tent staat achteraan op het terrein, waardoor er geen geluidsoverlast is van de grote tent in andere kleine tenten.

BOOMSHAKALAK SOUNDSYSTEM OP PAASPOP

Zoals Paaspop omschrijft: “We’re going on a rasta holiday”. Deze gezellige openlucht area staat helemaal in het teken van de sfeer en het feestje. Een ideaal punt, midden op het festivalterrein, om samen met je vrienden als ontmoetingspunt af te spreken. Bovendien is het een plek waarbij een gezellig praatje, tussen het dansen door, mogelijk is.

CAMPING AREA OP PAASPOP

Avontuurlijke tipi, camper of luxe hotelkamer? Paaspop geeft genoeg keus om de nacht op jouw favoriete manier door te brengen. Natuurlijk kan ook op de camping area een stukje feest niet ontbreken. Voor velen gaat het feest in de nacht gewoon door, en Paaspop wil hier natuurlijk graag bij helpen. Vooral de campingplaats is echt een plek die je MOET hebben gezien tijdens je aanwezigheid op Paaspop.

JACK DANIEL’S STAGE OP PAASPOP

Rock, Rock, Jack en Rock. Met o.a. Against me, John Coffey en The indien hoef je in deze area niet stil te staan. De behoorlijk grote tent is voor vele rockers eigenlijk al te klein. Vorig jaar bijvoorbeeld stond er buiten een lange rij toen Jett Rebel de rocktent betrad. In de stampvolle tent leek het wel meer dan 600 graden te zijn, maar dat maakte de bezoekers niet uit. Vele andere area’s waar de feestende mensen heen konden, en allemaal bleven ze lekker in de Jack Daniel’s tent staan. Gewoonweg omdat de sfeer plus de rockartiesten de perfecte combinatie is van een geweldig feest.

PHOENIX OP PAASPOP

OEF!-rock straight from the heart. Alsof er nog niet genoeg rockende geluiden over het Paaspopterrein galmen, komt er ook deze tent nog eens bij. Met o.a. acts als Peter Pan Speedrock, Rival Sons en Mister and Mississippi is dit ook weer een feest waar je niet stil kan blijven staan.

THE CRAZY HORSE OP PAASPOP

De gloednieuwe nachtclub van Paaspop. Wat voor spektakel deze area in petto heeft is nog niet duidelijk. Laten we in spanning afwachten.. De foto zegt in ieder geval al meer dan 1000 woorden.

RESTOLOUNGE OP PAASPOP

Eet, kijk en luister smakelijk! Er moet natuurlijk ook gegeten worden om te kunnen blijven springen. Daarom gaan onder andere Kees van Hondt, Roy de Roy en Danny Vera ervoor zorgen dat je niet zonder een lekker muziekje aan je eten hoeft te beginnen.

ROXY OP PAASPOP

Proxy server van hiphop, drum ‘n bass en méér. Wanneer je op de houten planken staat van deze intieme tent, kun je door de vering van de planken niet meer stil blijven staan. Iedereen om je heen staat te springen en veert ook jou richting het plafond. Fesku, Mr. Polska, Ronnie Flex, Andy C. en vele anderen gaan ervoor zorgen dat de tent vol met zwetende mensen komt te staan.

SO DIFFERENT OP PAASPOP

Om anders dan de andere area’s te zijn, krijgt deze area geen omschrijving. Creëer je eigen omschrijving bij deze anonieme plek..

STARDUST BY WE ARE ELECTRIC OP PAASPOP

Internationale crossover danstempel. Waarschijnlijk zegt de naam van de area en de namen van de artiesten al genoeg. Camo&Crooked, The Bloody Beetroots, The Flexican & MC Sef en vele anderen. We vermoeden dat je het al wel door hebt, stil staan op Paaspop is absoluut geen optie.

Paaspop - Bron: Persfoto Paaspop

Paaspop – Bron: Persfoto Paaspop

THE DESPERADOS WAREHOUSE OP PAASPOP

Één woord, vijf letters: FEEST! Een tempel van springen en feesten onder het genot van een lekker drankje. Billy the Kit, Dirtcaps, The partysquad, Puinhoop Kollektiv en ga zo maar door. Er zijn niet meer woorden nodig om te omschrijven hoe de sfeer in deze tent zal smaken.

THEATER OP PAASPOP

De schouwburg van Paaspop met o.a. cabaret, comedy, theater en muziek. Het theater laat je even terug in de tijd gaan met muziek uit de 90’s. Je kunt schaterlachend genieten van de act van Droog Brood en Memphis Maniacs entertaint de zaal doormiddel van rockende en groovy remixen.

THUNDERBOLT OP PAASPOP

Heavy hangout voor born to be wild rockers. De echte rockers onder ons kennen waarschijnlijk ook de tweede naam van Thunderbolt, namelijk: bikers café. Oude gouden hits komen voorbij tijdens een AC/DC UK tribute en een Best of Foo Fighters tribute.

LOCO ROYALE

Going loco down in Paasapulco. Loco Royale is een plek waar alles kan. Met feesten als een afschuim party waar je jezelf na 3 dagen rocken, feesten en zweten kunt dompelen in het weldadige schuim waarmee de tent volgespoten wordt. Ook Coen&Sander, De Theo’s warming up, Guilty pleasure time with Larry, Loco loco discoshow, popquiz, pure ellende en nog veel meer komen de bezoekers entertainen.

JOIN US OP PAASPOP

‘Join Us’, waar de mogelijkheid is om je eigen area te creëren. Bij deze area ben je bij het domein van creatieve geesten en feestbeesten aangekomen. We zullen je even meenemen in wat je kunt tegenkomen als je over dit stuk van het festival loopt.

BILBORD KONT-TEST
Kippenkontjes, dikke konten, harige konten, zwabber konten, strakke konten, konten met putjes en konten van trutjes. Je kunt je kontje komen showen bij de Paaspop BilBord Kont-Test en daarmee kun je een ‘Butt-On or Butt-Off’ bemachtigen! De BilBord Kont-Test is dé plek op Paaspop waar ieder kontje gewaardeerd en geëerd wordt! Drill je kontje in de bruisende backstage van de BilBord Kont-Test en verwen je kontje met een buitengewone butt-behandeling! Krijg kont-coaching en creëer in een paar minuten de knapste kont van Paaspop. Zo krijgt jouw kontje wellicht het grootste applaus van de kontenkijkers en ga jij er vandoor met die felbegeerde Butt-On! Maar wees niet te overmoedig, want dan loop je het risico op een Butt-Off. De Paaspop BilBord Kont-Test is dé plek voor een ego strelende boost, dus kom chillen met je billen en wees er bij!

CAFÉ DE PIJPIEBAR
Welkom bij een van de kleinste café’s van Nederland! Deze kleine bruine kroeg (voorheen een oude paardentrailer) biedt plek aan ongeveer 12 personen en dan is het ook echt vol! Van buiten lijkt het misschien een doodnormale paardentrailer, maar schijn bedriegt! Binnen beland je in een ongekend gezellige kroeg met gedetailleerd interieur, alsof je in je eigen kroeg staat. Kom jij gezellig langs om bij ons een pijpie te komen drinken? Tenminste, als het nog niet vol zit dan!

CAREBEARS
“Ik zag twee beren, glitters smeren.” Begint het dagje festival zijn tol te eisen? Ben jij toe aan wat Tender Love and Care? Find a Bear! Dit jaar staan de Carebears weer bij Join-us om alle BIN’s (bezoekers in need) de liefde en zorg te geven die zij nodig hebben. Toe aan een massage of gewoon even zitten? Behoefte aan glitters of bellenblaas? Altijd mens-erger-je-niet tegen een beer willen spelen of mee doen aan onze fantastische kleurwedstrijd? Kom langs bij de Carebase en laat je vertroetelen, vermaken en verbazen door de Beren!

CLUB 90’S
BOB Soundsystem presents: Club 90’s! BOB Soundsystem timmert alweer wat jaren aan de weg in de undergroundscene met voornamelijk het diverse, pure en rauwe housegeluid van beginjaren 90. Zij hosten 3 dagen lang Club 90’s, zetten je in een tijdmachine en nemen je mee naar zo’n 20 tot 25 jaar geleden. Trek om helemaal in de stemming te komen, je oude (Aussie) trainingspak, neon outfit, smiley t-shirt of housebroek uit de kast en waan je op een ouderwetse houseparty!

COMICBOOTH
Bouwjaar ’84 kan iets heel speciaals: tekenen met licht. Laat je vastleggen door de VJ’s van Bouwjaar ’84 in een korte comic. Bedenk samen met dansers en acteurs een verhaal. Bouw je eigen rekwisieten. Alles is mogelijk! Je kunt vliegen in een luchtballon of als cowboy over de prairie. Je kan een geheim agent zijn, een prinses of een superheld. Maak je diepste wens werkelijkheid in de Comic Booth.

DE SCHIETTENT
BLAM! Shoot to love. The Highway to the heart. Hit the rose or a Lollypop sugar. Dé Schiettent staat op paaspop. The sound of skills, the place to be a cowgirl, hobo, hippy or even an outdoor Hipster. Damn, Kaboom etcetera, be a Gunslinger, join the club. From Schijndel with love.

EINDEDAGS CONFERENCE
Een festival zorgt altijd voor goede verhalen. Iedereen die op een festival is geweest hoor je nog de rest van het jaar vertellen over wat voor bizars ‘die ene gast met al die festivalbandjes’ deed, of wat een toffe gesprekken ze hadden met ‘die knappe meisjes uit Rusland’. Of over die keer dat er iemand ging crowdsurfen met een rolstoel! Hoe tof zou het zijn als die verhalen op het festival zelf al verzameld en verspreid worden? Cabaretiers Roel Meijvis, Tom Lash en Rajko Disseldorp nemen deze nobele taak op zich, onder leiding van Master of Ceremony Yuri! Komt dat zien, zodat je niet alleen je eigen toffe verhalen hebt, maar ook die van de rest!

FEESTCAFÉ DE SNOR
Feestcafe de SNOR is het ultieme festival café! Waarom? De vijf uitbaters van Feestcafé de Snor hebben allen ruime ervaring als DJ, zanger, presentator, VJ en vooral als enorm genietende festivalbezoeker. De enthousiaste Sjakie, Sjarel, Simon, Sjoerd en Stefaan Snor hebben vooral veel zin in onzin en het Feestcafé zit snel vol met mensen met en zonder snor die er zelf helemaal voor gaan. Alles zal er aan gedaan worden om onze bezoekers te voorzien van een mooie Snor. Elk uur draait een DJ zijn muziek en er zijn volop variété optredens rond de behaarde bovenlip! Interactieve spelletjes in Snor je rijk, De Snorbizzquiz, 90-ties Bingo, Plug&Snor en Killer Karaoke Snorfietsen. En live optredens van Les Trois Mouchtache, DJ Dave DoubleSnor en many more. Zing mee, dans mee en snor mee!

FLOW CIRCUS
Verrassend, verfijnd en bovenal betoverend… Een circus uit de vervlogen tijden mèt bijzondere dieren, sierlijke danseressen, clowns en opvallende acrobaten. Onderga een maximale metamorfose en waag gerust een rit op de eenwieler, alles is aanwezig om flink de clown uit te hangen. Wanneer de danspiste zich vult, kan het circussprookje echt beginnen. Deephouse, techhouse, en een vleugje techno staan steevast op het programma. Omringd door een spetterende aankleding en entertainment van de hoogste plank, begeef je jezelf op een wonderlijke plek: niets is hier te gek!

GEHEIME LOCATIE
Ergens op het festivalterrein ontdek je Dixiland. Dompel onder en vind jezelf terug in deze broeierige sixties bar waar GoGo Girls swingen op dampende rock ’n roll, garage en soul. Twist je kniebanden aan diggelen op oude krakers en nieuwe hits die ouderwets knallen. Van Beatles naar Black Lips, terug naar Chuck Berry en door naar Allah-Las. Suf gedanst? Pak een drankje en plof neer in het vintage meubilair om de tent verder uit haar voegen te zien barsten!

HET GROTE PAASPOPBOEK
Op een magische plek op Paaspop beleef je hetgeen wat nog niemand eerder heeft beleefd. Zo ontstaat er uit het niets het wonderlijke #grote Paaspop boek! Een plek waar iedereen zich thuis voelt en de warmte je omarmt. Gezelligheid, saamhorigheid, even achterover leunen en jezelf zijn. De huiskamer is een broedplaats van verhalen waar bezoekers, sponsoren en artiesten werken aan het #grotepaaspopboek. Wat is jouw echte Paaspop gevoel? Laat dit gevoel en je verbeeldingskracht in vier regels tot uiting komen. Jij mag jezelf straks co-auteur noemen van een sensationeel verhaal dat het heerlijke gevoel van Paaspop mag omschrijven!

HET KINDERFEESTJE
Je moet eerst van de glijbaan slieren om een feestje te mogen kunnen vieren. Onderaan de glijbaan staat je een heuse fuif te wachten waar gedanst en geschuifeld wordt op de hit van toen en nu. Van dansen zonder gerne op guilty pleasers tot springen op de hardste bangers van nu. Bij Het Kinderfeestje worden alle jarige in een bijzonder paaszonnetje gezet en zijn er Hollandse spelletjes voor jouw en je vrienden. “Het Leven is een feestje en wij hangen de slingers voor je op!”

IT’S GAME TIME
Stel je voor, je loopt al uren over het terrein van Paaspop… Plotseling! word je aandacht getrokken door de kleurrijke Join Us area. Je loopt er heen en wordt aangesproken door een mysterieuze man met verwilderd haar en een witte laboratorium jas! Hij fluistert met een duistere stem: “Zij daar dagen JOU en JE VRIENDEN uit voor een potje hier binnen.” In de voortent krijgen jullie de materialen voor de GAME. Na enkele seconden zijn je ogen gewend aan het donker en zie je in wat voor kleurrijke maar griezelige ruimte je je bevind. Ready? Set, GO!

KALASH & NIKOV
Deze Russische karaoke helden ontsnapten ooit uit het Russische leger omdat ze oorlog en geweld helemaal beu waren. Nu trekken ze rond met hun mobiele karaokemachine om de wereld een beetje mooier te maken. Want wat is er nu leuker dan samen je favoriete liedjes te zingen? Ook dit jaar zijn ze weer te vinden op het Paaspop festival. Waar ze precies te vinden zijn weet je maar nooit maar je loopt ze vanzelf tegen het lijf, ze zijn niet te missen! For karaoke and glorious revolution!

KÖRFLING
Op Paaspop 2015 wordt curling omgetoverd tot het mega opwindende spel kÖrfling! In dit spel worden fauteuils en banken over een baan afgevuurd. Een grote elastiek wordt door een aantal teamleden op spanning gebracht. Wanneer de afvuurpin losgetrokken wordt, gaat de bank als een speer over de baan heen. Voor de bankzitter zal het al een uitdaging worden om het einde van de baan te bereiken, maar dat is nog niet alles. Overige teamleden staan op een plateau naast de baan om KÖrfling attributen toe te werpen. Het is aan de bankzitter om tijdens de rit zoveel mogelijk attributen te verzamelen, om geschiendenis te schrijven als Paaspop KÖrfling kampioen 2015!

MINIGOLF DISCOSHOW
Minigolven is op zichzelf natuurlijk al geweldig om te doen, laat staan als de banen, de ballen, de sticks en zelfs de outfits in neon kleuren oplichten in het donker! Als er dan ook nog dikke discobeats onder gedraaid worden is het vermaak compleet! De minigolfbanen transformeren bij de MiniGolf DiscoShow in een heuse GLOW-disco minigolfbanen! Er kan lekker swingend worden gegolfd, maar er is uiteraard ook gedacht aan een dansvloer waar een dansje kan worden gewaagd! Dus komt allen een paar golfbanen afleggen, kies je eigen handicap (duikbril, flippers, zwembandjes) en ga de uitdaging met je familie en vrienden aan! Let’s Swing!

NAAIATELIER
Mag het kwik wel wat stijgen voor jou op Paaspop? Kom dan naar Non de Gene om je lekker warm te naaien met het mooi naakt in ons naaiatelier. Maak voor je rode oortjes een lullige hoed of hits je hoofd op met een harige muts, of liever een kale muts? Laat je om je nek vliegen met een charmant kutsjaaltje of soasjaaltje en verwen je grijpgrage handen met een hete fistglove. Knip je vorm uit en ga naar het afwerkhok waar onze NaaiStar je stoffig lichaamsdeel naait. Dan werk jij ‘m af op de spuitplaats door te squirten met een verfpistool en geef je het de nodige nazorg door het te finishen met glitter, toeters en bellen op de versierplek. Daarna doe jij de Walk of Pride door te pronken met je score op de catwalk!

ROMANY & SINHALA
“Romany & Shinhala voorspellen uw toekomst!” Romany & Shinhala laten u op humorvolle en miraculeuze wijze kennis maken met Paaspop in hogere sferen! Geheel in stijl ontvangen de broers Romany & Shinhala alle gasten gratis in hun gypsy-tentje. Laat u verleiden door de sfeer, de entourage en een tikkeltje magie! Het spiritueel gevoel van Sinhala kent geen grenzen en kan met één powerdance of instraling uw gemoedstoestand direct positief versterken. Durf jij het aan?

TELEFOON CENTRALE
Kies. Verbind. Beleef. Menig Paaspop bezoeker kent ze van vliegtuigmaatschappij Dixi Air en de zwetende Fitnessarea vol felgekleurde pakjes. ‘Onze (h)eerlijke telefonistes zorgen ervoor dat je doorverbonden wordt met de juiste hulplijn. Treed binnen in onze TelefoonCentrale en pak de hoorn op. Wat er daarna met je gebeurt, wil je alleen in je stoutste dromen doorvertellen’.

TI TA TECHNO
Ti Ta Techno! Het rare, maffe techno-concept! In de Join Us area verrijst een ware Ti Ta tempel vol met rariteiten, wazigheden en weirdo entertainment. Een plaats waar je allereerst kan genieten van de heerlijkste pompende techno klanken met oa topper Frank Kvitta, daarnaast kan chillen in de li la lounge of een mi ma masker knutselen van je favoriete artiest. En of dat allemaal nog niet genoeg is, wordt het in de latere uurtjes nóg ’n tikkeltje vreemder….

TRICYCLES AND THE LITTLE RED RIDING WOLVES
De Roodkapjes, hebben oma nooit bereikt, de Wolf bleek veel interessanter… Twee popperige Roodkapjes demonstreren de driewieler. Je schreeuwt in het blik ‘Kijk, zo!’ en: ‘Woehoe, daar ga je!’ Hoe harder je schreeuwt, hoe harder je gaat – zoveel is duidelijk. Wie schreeuwt zich naar de overwinning? En wie laat Wolf de finish bereiken? De winnaar wordt uitgebreid onthaald door de ineens wel e?rg aanhankelijke Roodkapjes. Kodde en kornuiten presenteren u: ”Tricycles” and the little red riding wolves.

WÜNDER GÜNTHER
The Amazing Wünder Günther & Boris the Monkey. Nadat hij bij Hamburg circus ontslagen is reist Wünder Günther over de wereld. Enkel de kunst van de act houdt hem nog overeind maar slaat hij daarin niet te ver door? Goochelkunst, slapstick, vuurvreten, ontsnappingen en fakirisme wisselen elkaar hier af in één wervelende act. Günther wordt bijgestaan door Boris The Monkey, een muzikale creatie met apenstreken! Deze act is onder andere te zien geweest op de Boomtown Fair in Engeland. Op straat in Frankrijk, Tsjechië en Duitsland en op verschillende festivals in Nederland!

AFTERMOVIE PAASPOP

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Cabaret en Comedy · Festivals · Nieuws · Paaspop Nieuws