De betekenis van Rock&Roll vind je op Rock Werchter.. wat een gave namen!

Geschreven door op 16 maart 2015 om 17:25
Fleddy Melculy, Rock Werchter - Fotocredits: Visitflanders - Bron: Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Rock Werchter fans opgelet! Het festival heeft weer zes nieuwe namen bekendgemaakt, en gaat daar naar eigen zeggen deze week nog wat namen aan toevoegen.

Met de toevoeging van deze nieuwe zes namen staat de teller op 63 acts tijdens Rock Werchter. Hieronder worden de zes namen stuk voor stuk aan je voorgesteld.

SELAH SUE OP ROCK WERCHTER

Selah Sue is een Belgische artieste die liedjes schrijft en zingt in de genres: Reggae, Soul en Jazz. Voor haar nieuwe album ‘Reason’, dat 30 maart uitkomt, laat ze van tijd tot tijd al een voorproefje horen. Het begon met de single ‘Alone’ waarop vier nummer zijn verschenen. Deze wordt op Bol.com verkocht. Op 26 februari speelde ze onverwachts een nummer van haar nieuwe album in Parijs. Dat werd vervolgens opgenomen en gepubliceerd op internet. Zo deed ze dat ook op 5 maart in Brussel en op 12 maart in Zurich met steeds weer een nieuw nummer.

Luister hieronder naar een cover van haar single ‘Alone’. Je ziet Selah Sue samen met de mannen van Comité Des Reprises, PV Nova en Waxx.

YouTube player
  • Klik hier voor een volledig overzicht van alle speeldata van Selah Sue.

 

EAGLES OF DEATH METAL OP ROCK WERCHTER

Eagles of Death Metal (ook wel: EODM) is een Amerikaanse garagerockband. De band werd in 1998 opgericht in Palm Desert (Californië). Eagles of Death Metal wilde een geluid creëren met invloeden van de band Canned Heat en de Poolse deathmetalband Vader. Ondanks de naam speelt de band geen deathmetal. Er doen zich verschillende verhalen de ronde over waar de naam vanaf komt. Er wordt onder andere verteld dat de naam van een dronken persoon komt die naar de band Poison verwees als “The Eagles of death metal”. Een ander verhaal zegt dat een paar huidige bandleden met vrienden aan het praten waren over deathmetal. Iemand zei dat hij deathmetal goede muziek vond en dat ze deathmetal moesten gaan maken. Ze hebben toen besloten om zich “The Eagles of Death Metal” te noemen. Een paar songs uit 2004 werden gebruikt in reclamespots voor onder andere Budweiser, Nissan en Nike. Bekijk hieronder de reclame van Nike.

YouTube player
  • Klik hier voor een volledig overzicht van alle speeldata van Eagles of Death Metal.

 

SBTRKT OP ROCK WERCHTER

SBTRKT bestaat sinds 2010 en wordt uitgesproken als “Subtrakt”. Zijn muziekstijl wordt tot de stroming dubstep gerekend, maar heeft ook sterke invloeden uit de triphop. Jerome opereert zoveel mogelijk in de anonimiteit en over zijn priveleven is maar weinig bekend. Wel staat YouTube vol met filmpjes van deze band. Bekijk hieronder een nummer van zijn meest recente album wat ook op Bol.com te koop is:

YouTube player

 

TOVE LO OP ROCK WERCHTER

Tove Lo is een Zweedse singer-songwriter met nummers in de categorie Indiepop. Ze schreef o.a. nummer voor Girls Aloud en Icona Pop. Ze bestaat nog niet erg lang. In 2013 bracht ze haar eerste EP ‘Truth Serum’ uit. Je kent haar misschien van het nummer ‘Stay High’, een remix van haar nummer ‘Habits’. De remix werd niet door Tove Lo gemaakt, maar door Hippie Sabotage. Bekijk hieronder de remix. Vind je het beter dan het originele nummer?

YouTube player

Hieronder is de originele versie van Tove Lo te beluisteren:

YouTube player

 

MARMOZETS OP ROCK WERCHTER

Marmozets is een Engelse alternatieve rockband. De band bestaat al sinds 2007 en is dus niet nieuw in de muziekwereld. In 2013 werden ze al genomineerd voor ‘Best British Newcomer’ bij Kerrang! Awards. In 2014 hebben ze pas hun debuutalbum uitgebracht. Rock mee op onderstaand nummer ‘Move, Shake, Hide’

YouTube player

 

KOVACS OP ROCK WERCHTER

Kovacs is een Nederlandse zangeres. Ze studeerde aan het Rock City Institute in Eindhoven. In augustus 2014 werd ze bekend door haar single My Love. Dit nummer heeft zelfs de Tipparade gehaald. In juni 2014 werd Kovacs door NPO 3FM uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. In 2014 was ze te zien op meerdere muziekfestivals, zoals North Sea Jazz en Lowlands. Ook zingt Kovacs mee op het album ‘Vergeten liedjes voor vergeten kinderen’, een album van achttien artiesten die de opbrengst schenken aan het Rode Kruis. Kovacs heeft een donkere, rauwe stem, wat haar onderscheidt van veel andere artiesten. Ze is herkenbaar aan haar bontkraag, die ze bij optredens vrijwel altijd draagt.

Hieronder kun je haar single ‘My love’ beluisteren:

YouTube player

 

  • Klik hier voor een volledig overzicht van alle speeldata van Kovacs.

 

KAARTEN VOOR ROCK WERCHTER

Al deze artiesten komen samen met 57 andere artiesten op Rock Werchter. Kijk op de website van Rock Werchter voor kaarten of klik hier.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.