Live Report: Say Sue Me start Nederlandse tour in Dordrecht

Geschreven door op 3 mei 2018 om 14:23
Say Sue Me in DOOR - Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

De Zuid Koreaanse band Say Sue Me is met haar eerste Europese tour toe aan een nieuw hoofdstuk in hun carrière. Op 28 april gaf de band haar allereerste show in Nederland en Artiesten Nieuws was erbij!

Say Sue Me start Nederlandse tour in Dordrecht

Say Sue Me bestaat al sinds 2012 en met een nieuw album en een Record store Day release op zak wordt nu eindelijk Nederland met een aantal optredens aangedaan. Artiesten Nieuws is aanwezig bij het allereerste Nederlandse optreden op 28 april in het knusse ‘DOOR’ in Dordrecht. Door is een kleine intieme zaal die vanavond goed gevuld is. Voordat Say Sue Me met hun Nederlandse debuut kan beginnen, is het eerst de beurt aan Apneu.

Apneu

Apneu maakt korte, puntige indie songs. De band komt uit Amsterdam en weet telkens weer een prima live set neer te zetten, onlangs verzorgden zij nog het voorprogramma voor Pip Blom tijdens hun korte tour.

Apneu in DOOR - Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Apneu in DOOR – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Say Sue Me

Say Sue Me weet met hun afwisselende surf/bubblegum/indie songs direct het publiek te boeien. De ene keer doen de songs denken aan bands als The Primitives en The Darling Buds en dan weer klinkt het als een vroege Velvet Underground of Jonathan Richman.

Zangeres Sue Mi Choi weet met haar ontwapenende bescheidenheid en heerlijke Engelse accent het publiek volledig in te pakken. Iedereen geniet zichtbaar van het optreden. Naast Sue Mi Choi (zang/gitaar) bestaat de band uit Kim Byunggyu (gitaar), Jaeyoung Ha (bas) en Kim Changwon (drums).

Say Sue Me in DOOR - Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Say Sue Me in DOOR – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

‘Lang zal ze leven’

Speciaal voor Record Store Day heeft Say Sue Me net een tribute album afgeleverd met vier unieke covers. Twee daarvan staan voor vanavond op de setlist. ‘Rockaway beach’ van The Ramones en ‘Dreaming’ van Blondie slaan goed aan, zeker omdat de band hier haar eigen twist aan heeft gegeven. We horen zeker bij ‘Dreaming’ eerst een typisch Say Sue Me nummer en dan pas dringt het langzaam tot ons door dat het om een Blondie cover gaat. Heel knap gedaan.

Als bassist Jaeyoung halverwege de set meldt dat Sue vandaag jarig is, kan een ‘Lang zal ze leven’ natuurlijk niet uitblijven. Als afsluiting van een geweldige avond heeft de organisatie van DOOR ook nog een echte verjaardagstaart voor Sue geregeld.

Bijna allemaal gaan we na het optreden nog even langs bij de merchandise stand en vertrekken we met gesigneerde platen en cd’s huiswaarts.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu