Finale Eurovisie Songfestival 2019: Compleet overzicht van finalisten

Geschreven door op 17 mei 2019 om 14:59
Het Grote Songfestivalfeest, Duncan Laurence, Eurovisie Songfestival - Fotocredits: Yaroslav Dorn - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Zaterdag 18 mei is het eindelijk zover: de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2019! Welk land gaat er met de overwinning vandoor? Artiesten Nieuws zet alle finalisten van het muziekfestijn op een rijtje in volgorde van verschijning.

Finale Songfestival 2019

De datum die al maanden genoteerd staat in de agenda van menig Songfestival-fan nadert! Op zaterdagavond 18 mei 2019 vindt de grote finale van het muziekspektakel plaats in Tel Aviv.

Ook Nederland doet mee aan de race. Op donderdag 16 mei zagen miljoenen kijkers wereldwijd hoe Duncan Laurence een finaleplek wist veilig te stellen. De zanger deed dit met zijn song ‘Arcade’. Fans hoefden niet lang in spanning af te wachten, want Nederland werd als tweede in het rijtje van tien finalisten genoemd.

De finalisten

In totaal strijden zesentwintig acts voor de winst op zaterdagavond 18 mei 2019. Tien van de zeventien deelnemers van de eerste halve finale wisten een finaleplek in de wacht te slepen. Twee dagen later mochten tien van de achttien deelnemers in de tweede halve finale zich ook bij deze selectie voegen.

Zoals traditie is bij het Eurovisie Songfestival worden Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk gelijk toegelaten tot de finaleshow. Deze vijf landen leveren een grote financiële bijdrage aan het evenement en hoeven zich daarom niet in de voorronde te bewijzen. Daarnaast is gastland Israël ook automatisch verzekerd van een finaleplek.

Favorietenrol

Na de grote ontknoping van het muziekspektakel mag één land zich de winnaar noemen. De kans bestaat dat het evenement in 2020 plaatsvindt in Nederland. Volgens de bookmakers is ‘Arcade’, van de Tilburgse Duncan Laurence, namelijk de grootste kanshebber. Ook Australië maakt een goede kans. Met haar performance van het nummer ‘Zero Gravity’ maakte Kate Miller-Heidke tijdens de eerste liveshow indruk op menig Songfestival-liefhebber. Met name de visuele act van de Australische zangeres scoort goed bij de fans.

Ook Zweden is populair bij de wedkantoren. De enthousiaste John Lundvik vertegenwoordigt zijn thuisland met het optimistische ‘Too Late For Love’. De artiest wordt tijdens zijn optreden bijgestaan door een viertal gospelzangeressen, die de boodschap van Lundvik nog eens versterken.

Tijdschema Songfestival

De ‘Grand Finale’ van de muziekcompetitie wordt op zaterdag 18 mei 2019 in Nederland uitgezonden door AVROTROS. De show is te bekijken op NPO 1 en wordt, net als in voorgaande jaren, voorzien van commentaar door Jan Smit en Cornald Maas.

  • 20:25 uur: ‘Op weg naar het Songfestival’
  • 21:00 uur: ‘Eurovisie Songfestival 2019 finale’

De volgorde

Op vrijdag, enkele uren na de tweede voorronde, maakte de organisatie van het Songfestival de volgorde bekend waarin de finalisten zullen aantreden tijdens de slotshow. Het jaarlijkse spektakel wordt afgetrapt door Malta. Spanje sluit de avond af met het nummer ‘La Venda’.

Duncan Laurence is als twaalfde aan de beurt. De Nederlandse zanger is hierdoor later te zien dan concurrent Lundvik uit Zweden, die als negende optreedt.

Bekijk hieronder de definitieve volgorde waarin alle zesentwintig landen zaterdagavond het podium betreden:

1. Michela – Chameleon (Malta)


2. Jonida Maliqi – Ktheju Tokës (Albanië)


3. Lake Malawi – Friend Of A Friend (Tsjechië)


4. S!sters – Sister (Duitsland)


5. Sergey Lazarev – Scream (Rusland)


6. Leonora – Love Is Forever (Denemarken)


7. Serhat – Say Na Na Na (San Marino)


8. Tamara Todevska – Proud (Noord-Macedonië)


9. John Lundvik – Too Late For Love (Zweden)


10. Zala Kralj & Gašper Šantl (Slovenië)


11. Tamta – Replay (Cyprus)


12. Duncan Laurence – Arcade (Nederland)


13. Katerine Duska – Better Love (Griekenland)


14. Kobi Marimi – Home (Israël)


15. KEiiNO – Spirit In The Sky (Noorwegen)


16. Michael Rice – Bigger Than Us (Verenigd Koninkrijk)


17. Hatari – Hatrið mun sigra (IJsland)


18. Victor Crone – Storm (Estland)


19. ZENA – Like It (Belarus)


20. Chingiz – Truth (Azerbeidzjan)


21. Bilal Hassani – Roi (Frankrijk)


22. Mahmood – Soldi (Italië)


23. Nevena Božovic (Servië)


24. Luca Hänni – She Got Me (Zwitserland)


25. Kate Miller-Heidke – zero Gravity (Australië)


26. Miki – La Venda (Spanje)

 

Bronnen: Eurovision.tv, TVgids.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.