Duncan Laurence ontvangt veel positieve reacties op ‘Arcade’

Geschreven door op 28 maart 2019 om 14:55
Duncan Laurence (The Netherlands 2019) - Fotocredits: Martin Fjellanger, Eurovision Norway, Eurovisionary (CC BY-SA 4.0)

Duncan Laurence wordt ruim drie weken na de release overspoeld met positieve reacties op zijn Songfestivallied ‘Arcade’. 

Positieve reacties Duncan Laurence

Het ziet er goed uit voor Duncan Laurence! De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival wordt vanuit verschillende hoeken overspoeld met positieve reacties. Tijdens de uitzending van 3FM-dj Frank van der Lende laat de zanger weten veel aandacht te krijgen van de media. Zo is hij geïnterviewd door verschillende grote Israëlische programma’s: “Toen we de volgende dag het filmpje gingen opnemen wilden opeens allemaal Israëlische mensen met me op de foto. Heel bizar van de ene op de andere dag.

Reactievideo’s

Op YouTube wordt veel gereageerd op ‘Arcade’ door middel van zogenoemde reactievideo’s. Menigeen is erg onder de indruk van het nummer, de teksten en zangkwaliteiten van Laurence. Zo worden verschillende YouTubers zelfs emotioneel en houden het niet droog na het beluisteren van de song. “This could win Eurovision!” laten William en Deban van ‘wiwibloggs’ weten op hun kanaal. Ook over Duncans billen, die te zien zijn in de videoclip, wordt met lof gesproken door de kijkers. “Wauw. Zo mooi en kwetsbaar.

Bekijk hier één van de reactievideo’s:

YouTube player

Voorgangers

Aan Grazia vertelde Douwe Bob, die in 2016 op het podium stond van het muziekfestijn, dat hij de inzending “wel een stoere keuze vindt“. Ook Ilse DeLange is te spreken over de zanger. De voorganger en tevens mentor van Duncan Laurence heeft hem voorgedragen aan de commissie van het Songfestival. DeLange vertelde voordat het nummer naar buiten kwam aan AD dat ze in de artiest gelooft. “Ik vind het liedje geweldig. Ik weet dat het voor hem een prachtig moment gaat zijn.

Songfestival 2019

Meteen na het uitbrengen van ‘Arcade’, eindigde de artiest op de tweede plek bij de bookmakers. Niet veel later werd hij dé grote kansmaker voor de winst van het Eurovisiesongfestival 2019. Op donderdag 16 mei 2019 wordt de tweede halve finale met Duncan Laurence om 21:00 uur uitgezonden door AVROTROS op NPO 1. Twee dagen later, op zaterdag 18 mei 2019, vindt de grote finale van het Songfestival plaats en weten we of Duncan met de winst naar huis gaat!

Beluister hier het Songfestivallied:

YouTube player

 

Bron: AD, Grazia, 3FM, AVROTROS

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.