Songfestivallied Duncan Laurence op tweede plek bij bookmakers

Geschreven door op 8 maart 2019 om 14:37
Duncan Laurence (The Netherlands 2019) - Fotocredits: Martin Fjellanger, Eurovision Norway, Eurovisionary (CC BY-SA 4.0)

Op donderdag 7 maart 2019 maakte Duncan Laurence bekend met het nummer ‘Arcade’ naar het Songfestival te gaan. De bookmakers zijn enthousiast!

Duncan Laurence hoog bij bookmakers

De voorspellingen zien er tot nu toe opvallend goed uit voor Duncan Laurence. De zanger liet op donderdag 7 maart 2019 voor het eerst het nummer ‘Arcade’ horen aan de buitenwereld. Met dit nummer vertegenwoordigt Laurence Nederland op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. De song viel meteen in de smaak bij de bookmakers, waarna het twee uur later op de tweede plek eindigde. Rusland staat volgens de wedkantoren nog bovenaan, ondanks het feit dat het land het nummer nog niet heeft bekendgemaakt.

Bijzonder

Een tweede plek op het Eurovisiesongfestival voor Duncan zou bijzonder zijn. Vijf jaar geleden, in 2014, behaalden Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets nog deze positie. Hiervoor was het Teach-In die hoog in de lijst eindigde. De popgroep belandde in 1975 op de eerste plek, waardoor Nederland met de winst naar huis ging.

Songfestivalkenner Stefan Raatgever reageert bij AD: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt in de jaren dat ik het songfestival versla. Als Duncan Laurence maandag nog steeds zo hoog staat, zegt het pas écht iets.

Arcade’

In de uitzending van De Wereld Draait Door liet Duncan Laurence voor het eerst zijn nummer horen. Nadat er geruchten rondgingen, werd het nieuws eindelijk bevestigd. Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisiesongfestival met het nummer ‘Arcade’. Het nummer werd door de singer-songwriter geschreven toen hij nog op de Rockacademie in Tilburg zat. Hij noemt het nummer “een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven. Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar lijkt.

Uitzending

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Tel Aviv, Israël. De eerste halve finale wordt op dinsdag 14 mei 2019 om 21:00 uur uitgezonden door AVROTROS op NPO 1. Twee dagen later, op donderdag 16 mei 2019, is Duncan Laurence te zien in het tweede deel van de tweede halve finale. Op zaterdag 18 mei 2019 is het tijd voor de grote finale van het Songfestival.

Beluister hier de inzending:

 

Bron: DWDD, AD, RTL Nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.