Laibach in maart 2019 naar Den Haag en Amsterdam

Geschreven door op 6 november 2018 om 14:19
Laibach - Fotocredits: Gruppe LAIBACH - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Laibach komt naar Nederland! In maart 2019 staat de Sloveense muziekgroep in poppodium Paard in Den Haag en in de Amsterdamse Melkweg.

Laibach naar Paard en Melkweg

Het concert van Laibach in Paard Den Haag vindt plaats op donderdag 21 maart 2019. Een dag later, op vrijdag 22 maart, staat de formatie in de Oude Zaal van de Melkweg te Amsterdam.

Kaartverkoop

Tickets zijn per direct verkrijgbaar via Ticketmaster en de websites van de desbetreffende poppodia. Uitverkocht? Kijk hier.

Nieuw materiaal

Op zaterdag 23 maart 2019 komt hun nieuwe album ‘The Sound Of Music’ uit. Het idee voor de plaat ontstond in 2015, waar de band destijds optrad in het Noord Koreaanse Pyongyang. De muziekgroep speelde hier een aantal songs van de gelijknamige film. Songs van ‘The Sound Of Music’ worden in het land vaak gebruikt om kinderen Engels te leren. Naast tracks als ‘My Favorite Things’, ‘Edelweiss’ en ‘Do-Re-Mi’ bevat het studioalbum ook ‘Arirang’. Dit nummer is een interpretatie op het traditionele Koreaanse volkslied.

Over Laibach

De Sloveense band is opgericht in 1980 en brengt een mix van avant-garde, industrial en klassieke muziek. Op hun eerste albums komen elementen uit het Stalisme en Nazisme voorbij en roepen daarmee zowel fascinatie als haat op. Rammstein pikte in de jaren ’90’ dit concept op en werkte het verder uit.

 

Bron: Melkweg, Paard, mute.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.