Zangeres Björk kampt met stemproblemen

Geschreven door op 19 april 2012 om 16:06
Björk - Credits: Zach Klein via Wikimedia Commons (CC BY 2.5)

De Ijslandse zangeres Björk kampt met stemproblemen. De 46-jarige zangeres bekend van nummers als Play Dead en Human Behaviour maakte dit gister bekend.

height="10" Dat valt te lezen op de website van de Ijslandse.
Björk Guðmundsdóttir, zoals haar volledige naam luidt, bracht vorig jaar oktober haar laatste album uit.

‘Biophilia’ is alweer haar zevende studioalbum, de tour waarin de zangeres sinds dit jaar het nieuwste werk mee aan het promoten is, heeft dus zijn eerste annuleringen binnen.
De concertreeks die de popzangeres uit Ijsland daar zou geven is geannuleerd vanwege een poliep op de stembanden, wat het zingen veel te moeilijk maakt.

Of de rest van de tournee ook geannuleerd gaat worden, is nog onduidelijk. Voor zover bekend zijn de overige optredens in Zuid-Amerika en Europa nog niet in gevaar, want ook het Pukkelpop Festival in augustus had de zangeres geboekt.
Björk brak door in de jaren 90 met hitalbums als ‘Debut’ en ‘Homogenic’ en typeert zich als een falsetto-zangeres die met diverse wereldse instrumentatie en electronica haar muziek maakt.
De artieste stond voor het laatst in Nederland in 2008, toen stond zij in juli in het Westerpark Amsterdam voor een show. Of zij dit jaar ook nog Nederland aan gaat doen voor een show, is nog onduidelijk.

 

Foto: Flickr isthistrendy

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Artiesten · Björk Nieuws · Nieuws