Festival Report: Paaspop trapt het festivalseizoen af met regenlaarzen en kussengevechten

Geschreven door op 7 april 2015 om 16:14
Logo Paaspop (Bron Persbericht)

Terwijl we ons Paasontbijt nog tussen onze kiezen uitschrapen, blikken we terug op een geweldig Paaspop weekend!

In totaal kwamen 60.000 mensen naar het driedaagse festival in Schijndel. Artiestennieuws was erbij en heeft wat kunnen proeven van het Paaspop sfeertje.

Paaspop: Uitverkocht maar niet te druk

Alle kaarten voor het driedaagse festival in Schijndel waren volledig uitverkocht. Je zou denken dat het daardoor veel te druk was op het terrein, maar niets is minder waar. Geen rijen voor de wc’s, geen rijen voor het eten of drinken, geen rijen voor de tenten en geen rijen voor de muntverkoop. Ook in de overvolle tenten heerste er een goed sfeertje. Er waren enkel feestende mensen te zien.

 

Weer of geen weer

Ondanks enige opstartproblemen door het weer is het festivalseizoen goed ingeluid. Paaspop kondigde afgelopen week al aan dat het festivalterrein een grote modderpoel zou zijn.

De festivalorganisatie had van tevoren zoveel mogelijk geprobeerd om het modderige te beperken. Niet in alle fronten was dit gelukt, maar daar hadden de festivalbezoekers geen problemen mee.

Regenlaarzen en bergschoenen

In plaats van naaldhakken verschenen de bezoekers op regenlaarzen en bergschoenen. Waar de modderboel niet zo goed in de smaak viel was op de parkeerplaats. Alle bezoekers die werden opgehaald, afgezet of hun auto wilden parkeren stonden volledig vast in de modder. Met een tractor moesten ze worden losgetrokken. Hier ging natuurlijk flink wat tijd inzitten wat uiteindelijk geïrriteerde mensen opleverde. Gelukkig loste Paaspop het goed op door het parkeren op zaterdag gratis te maken.

Alle gekkigheid op een stokje tijdens paaspop

Paaspop staat natuurlijk niet alleen in het teken van de muziek. Paaspop organiseert, of beter gezegd: gasten organiseren, ieder jaar verschillende spellen en acts op de Join Us stage. Je kunt meer lezen over deze area en andere areas in het volgende artikel.

Een terugblik op vrijdag

YouTube player

Een terugblik op zaterdag

YouTube player

Een terugblik op zondag

YouTube player

Hoogtepunten van Paaspop

Hieronder hebben wij alle hoogtepunten voor je op een rijtje gezet. Laat het ons weten als je het gevoel hebt dat iemand mist in dit rijtje. Ook hebben we filmpjes toegevoegd van mensen die midden in het publiek stonden. Een betere sfeerimpressie kun je eigenlijk niet hebben.

Anouk

Deze rockartiest is een voorbeeld voor menig vrouw. Ook in de tent op Paaspop waren er duidelijk meer vrouwen dan mannen aanwezig. Buiten de tent was goed te horen dat de gehele tent meezong. Anouk zelf sprong en headbangde over het podium heen zonder enig aandacht aan haar publiek te besteden. Ze ging volledig op in haar muziek. Die aandacht die ze niet weggaf kwam het publiek ook niet tekort. Fans van Anouk genoten van het plezier dat Anouk had in haar optreden. Ook had Anouk een verrassing tijdens haar optreden. Douwe Bob kwam het podium opgelopen om het duet dat ze samen hebben te komen zingen.

YouTube player

Di-rect

Voor de zesde keer is de Nederlandse band Di-rect aanwezig op het festival in Schijndel. Volgend jaar bestaat de band 15 jaar en heeft dus al veel ervaring op het gebied van hitjes en entertainen. “Paaspop is voor mij dat ei waar we allemaal op wachten, wat we hier mogen gaan zoeken. Waar we de hele winter naar snakken omdat het dan te koud is om buiten te kunnen spelen”, zegt Marcel tegen Omroep Brabant.

YouTube player

Jett Rebel

Als festivalganger kán je hem gewoon niet gemist hebben, of je doet wel heel erg je best om hem te ontwijken. Nergens voor nodig. Zelfs als je Jett Rebel een beetje too much vindt, kun je niet ontkennen dat deze multi-instrumentalist barst van het talent. Hij valt op door het dragen van nagellak, lippenstift en sieraden, speelde in 2014 op meer dan zestig festivals en scoorde met Tonight een 3FM Megahit. Op Paaspop heeft hij een waanzinnige show weggegeven waarmee de bezoekers meer dan voldaan de tent verlieten.

YouTube player

Kensington

Inmiddels kan in Nederland niemand meer om Kensington heen. In het buitenland is de band ook al aardig bezig om wat bekendheid te krijgen. Met een flinke prijzenkast waaronder drie 3FM Awards en een EMA is de Utrechtse rockband uitgegroeid tot een begrip. Mocht je een festivalganger zijn, dan kom je ze waarschijnlijk nog wel vaker tegen dit jaar.

YouTube player

Kovacs

Sharon Kovacs is een Nederlandse zangeres die bekend werd door het nummer ‘My Love’. Ze stond eerder al op North Sea Jazz Festival en Lowlands. Langzamerhand begint Kovacs’ fanclub steeds groter te worden. Hieronder is ze te zien op Paaspop.

YouTube player

Mr. Polska

Net als in 2014 stond Mr. Polska in de Roxy tent op Paaspop. Stil staan was hier geen optie. Zoals op het filmpje te zien is kon zelfs de cameraman niet stil blijven staan. Heel de ruimte was gevuld met zwetende en springende mensen. De planken waarop de menigte stond braken bijna van het gedreun. Stilstaande mensen werden omhoog geveerd door het gespring om hen heen. Kortom: een groot feest!

YouTube player

Puinhoop Kollektiv presents de ballenbak show

Het jonge trio dat sinds 2013 menig publiek laat swingen, heeft dit jaar de eer gekregen om van 13.00 uur tot 16.00 uur een show in elkaar te zetten. Met hen zelf (Puinhoop Kollektiv), Kid de Luca en David Ghetto, hebben ze The Desperados Warehouse op Paaspop goed weten te vullen. Ze komen alle drie uit Brabant en treden daar ook voornamelijk op.

Of het publiek hen op Paaspop wel of niet kenden is niet duidelijk, de zaal stond te springen op ieder nummer dat gedraaid werd. Met voornamelijk electronische muziek worden de mannen ieder jaar bekender. Wie weet kom jij ze binnenkort ook nog wel tegen op een van de festivals dit seizoen.

Selah sue

Op vrijdag heeft Selah Sue Paaspop een volle Apolla stage bezorgd. Deze Belgische raggamuffin schrijft vooral muziek in de reggae, soul en jazz stijlen. Met de nummers van haar nieuwe album ‘Reason’ kreeg ze een dik applaus van haar publiek.

YouTube player

Within Temptation

Deze Nederlandse metalband is internationaal erg bekend. Het trok dan ook veel mensen naar Paaspop toe toen duidelijk werd dat Within Temptation een van de hoofdacts zou worden. De prachtige hoge noten van zangeres Sharon den Adel zorgen ervoor dat je met open mond naar hun muziek blijft luisteren. Op Paaspop was dit bij de meesten ook het geval.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.