Nieuwe albums voortaan eerder beluisterbaar voor Spotify-abonnees

Geschreven door op 5 april 2017 om 12:22
Spotify Wrapped Work-out tracks Spotify - Fotocredits Pixelbay (CC0 Publiek Domein)

Voortaan zullen gebruikers van de gratis versie van Spotify moeten wachten voordat ze bepaalde nieuwe albums kunnen beluisteren! De streamingsdienst heeft een deal gesloten met Universal Music Group. Hierdoor is nieuwe muziek voortaan eerst enkel beluisterbaar voor abonnees.

Nieuwe muziek enkel voor Spotify-abonnees

Slecht nieuws voor alle gebruikers van de gratis versie van Spotify! Er werd al volop gespeculeerd over het nieuws, maar nu is het definitief. De muziek streamingsdienst heeft een nieuwe deal gesloten met Universal Music Group, een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld. De twee bedrijven hebben afgesproken dat nieuwe releases, uitgebracht door UMG, de eerste twee weken mogelijk enkel beluisterbaar zijn voor premium-abonnees van de dienst.

Artiesten mogen kiezen

The Verge meldt dat Spotify directeur Daniel Ek het volgende statement naar buiten heeft gebracht:

“Vanaf vandaag kunnen Universal-artiesten ervoor kiezen om hun nieuwe albums enkel voor premium-abonnees beschikbaar te stellen, voor twee weken. Zo krijgen abonnees de kans om eerder het hele creatieve werk te ontdekken. De singles blijven beschikbaar voor alle gebruikers van Spotify.”

Meer platenmaatschappijen kunnen volgen

De deal tussen de twee bedrijven zet de deur open voor twee andere grote platenmaatschappijen, zo meldt The Verge. Verwacht wordt dat Warner Music Group en Sony Music Group binnen korte tijd een vergelijkbare deal zullen sluiten met de streamingsdienst.

Bron: The Verge

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Radio · Spotify Nieuws