Politierapport onthult tijdlijn zelfmoord Chris Cornell

Geschreven door op 22 mei 2017 om 12:03
Chris Cornell - Foto Focka (Flickr (CC BY-ND 2.0)

Een door ‘The Detroit News’ openbaar gemaakt rapport van het politiekorps van Detroit heeft meer details over de zelfmoord van Chris Cornell onthult. De Soundgarden-zanger zou ten tijde van zijn zelfmoord onder invloed zijn geweest van medicijnen.

Chris Cornell - Foto Possan (Flickr)

Chris Cornell – Foto: Possan (Flickr)

Politierapport onthult tijdlijn zelfmoord Chris Cornell

Een politierapport heeft meer details onthult over de zelfmoord van Soundgarden-zanger Chris Cornell. In het door nieuwsmedium The Detroit News openbaar gemaakte rapport wordt een tijdlijn geschetst van de gebeurtenissen rond het overlijden van de grungezanger. Daarbij laat Cornell’s weduwe, Vicky Cornell, in een persbericht weten dat de vocalist mogelijk onder invloed zou zijn geweest van een te zware dosis medicijnen.

Cornell sprak met dubbele tong

Na afloop van zijn laatste Soundgarden show zou Cornell rond 23:30 uur ’s avonds zijn teruggekeerd in zijn hotel. Zijn bodyguard, Martin Kristen, kwam rond die tijd langs om te helpen met het repareren van Cornell’s computer. Hier gaf de bodyguard hem twee Ativan pillen, die de Soundgarden-frontman slikte voor zijn angststoornissen.

Vijf minuten later sprak Vicky Cornell met haar man via de telefoon. Volgens het rapport heeft de weduwe het politiekorps laten weten dat de zanger tijdens het gesprek met een dubbele tong sprak en dat hij mogelijk “één of twee” extra Ativan pillen genomen zou hebben.

Zanger gevonden op vloer badkamer

Om 00:15 uur ’s nachts belde Vicky met bodyguard Martin Kristen, waarbij de bezorgde echtgenote vroeg of Kristen polshoogte kon gaan nemen bij Cornell. Volgens de weduwe zou de zanger tijdens het telefoongesprek meerdere malen de woorden “ik ben gewoon moe” gezegd hebben, voordat hij abrupt ophing.

Kristen arriveerde even later bij de hotelkamer, die Cornell op de knip had gedaan waardoor deze vergrendeld was. De bodyguard belde de beveiliging van het hotel om de kamer te openen, maar deze weigerde wegens het feit dat de kamer niet op naam van Kristen stond.

Hierop trapte de bodyguard de deur van de hotelkamer en de slaapkamer in. De beveiliger vond Cornell op de vloer van zijn badkamer, met bloed stromend uit zijn mond en een band om zijn nek. Om 00:56 uur begon hotelpersoneel met het reanimeren van Cornell. Kort hierna arriveerde medische hulp, die de zanger niet meer bij bewustzijn konden krijgen. Om 01:30 uur ’s nachts werd Chris Cornell dood verklaard.

Vijf geweldige Chris Cornell nummers

Met het overlijden van Chris Cornell heeft de muziekwereld opnieuw een van de beste grunge-zangers aller tijden verloren. De Soundgarden-, Temple of the Dog- en Audioslave-zanger laat een catalogus aan fantastische nummers na. Ter nagedachtenis aan de zanger hebben wij vijf van onze favorieten op een rijtje gezet.

Bronnen: The Detroit News, Ultimate Classic Rock, Loudwire

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.