Nieuw nummer Chris Cornell met Johnny Cash-lyrics uitgebracht

Geschreven door op 27 februari 2018 om 18:08
Chris Cornell - Foto Possan - Bron: Flickr (CC BY 2.0)

Zanger Chris Cornell nam voor zijn overlijden in 2017 het nummer ‘You Never Knew My Mind’ op, met door Johnny Cash geschreven lyrics. De ballade werd op 26 februari 2018, de dag dat Cash 86 zou zijn geworden, uitgebracht.

Laatst bekende opgenomen track Chris Cornell vrijgegeven

Voor de zanger vorig jaar op tragische wijze overleed, nam Chris Cornell een nummer op met een tekst van Johnny Cash. De single is, voor zover bekend, één van de laatst opgenomen werken van de grungerocker.

De track is speciaal gereleased ter ere van de verjaardag van countrylegende Cash. De ‘Ring of Fire‘-zanger zou op 26 februari 86 jaar geworden zijn. Op YouTube is ook een video te zien, waarin Cornell vertelt over de totstandkoming van de song.

Track voor Cash album

Chris was één van de muzikanten die een bijdrage leverde aan het album ‘Forever Words‘, waar niet eerder opgenomen werk van de countrylegende op te horen is. De LP bevat bewerkingen van gedichten van Cash, welke ook te lezen zijn in het eerder uitgebrachte boek met dezelfde naam. Ook artiesten als Willie Nelson en Elvis Costello droegen bij aan het album dat op 6 april uitkomt.

Combinatie gedichten

Cornell combineerde voor de song twee werken van de countryster, namelijk ‘You Never Knew My Mind‘ en ‘I Never Knew Your Mind‘. De teksten zijn bijna identiek, maar Cash schreef deze vanuit twee verschillende standpunten.

Johnny Cash coverde Soundgarden track

In 1996 coverde Cash speciaal voor zijn album ‘Unchained‘ het nummer ‘Rusty Cage‘ van Soundgarden. Chris Cornell was frontman van de grungeband en schreef de track.

Overlijden Chris Cornell

Vorig jaar kwam het trieste nieuws van het overlijden van de geliefde zanger, gitarist en songwriter. Cornell pleegde in mei 2017 zelfmoord. De muzikant is vooral bekend als frontman van rockbands Soundgarden en Audioslave. Hij bracht ook veel werk uit onder zijn eigen naam, waaronder James Bond soundtrack ‘You Know My Name‘ en het niet-door-iedereen-geliefde album ‘Scream‘.

Beluister ‘You Never Knew My Mind’ hieronder: 

Wat vind jij van deze bijzondere track?

Bron: YouTube, RollingStone, Pitchfork

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Responsive Menu
Add more content here...