Kings of Leon heeft geen hekel meer aan ‘Sex on Fire’

Geschreven door op 21 september 2016 om 15:44

De bandleden van Kings of Leon hebben geen hekel meer aan hun succesvolle hitsingle: ‘Sex on Fire’. Nouja.. ze haten het niet meer.

Kings of Leon heeft geen hekel meer aan Sex on Fire

Het lijkt erop dat de band tot inkeer is gekomen. In een recent interview met Q magazine zei frontman Caleb Followill dat hij inmiddels weer van het nummer is gaan houden. Al is ’tolereren’ misschien meer van toepassing.

“Het maakt niet uit waar ter wereld we spelen. Zodra ‘Sex on Fire’ begint, gaat de hele zaal los.” Aldus Followill.

Piece of shit

Zes jaar geleden beschreef Kings of Leon het nummer nog als “a piece of shit” tijdens een interview met de Toronto Sun. De bandleden hadden zo’n intense hekel aan ‘Sex on Fire’ dat ze besloten om het nummer nooit meer te spelen. Ondanks de vele protesterende fans werd de hit van de setlist geschrapt.

Waar is het misgegaan?

De zanger vertelt in het interview dat ‘Sex on Fire’ eigenlijk bedoelt was als een “grappig nummer”.

“Toen ik zag hoe succesvol het nummer ineens werd, kon ik mijn afschuw niet verbergen. Het is nooit mijn bedoeling geweest dat dit nummer een hit zou worden.”

In 2008 bekende Caleb dat de band het nummer niet wilde opnemen in de studio omdat het gewoonweg een “vreselijk” nummer was. In een interview met NME zei Followill het volgende:

“Ik had zojuist de melodie bedacht en had totaal geen inspiratie voor de tekst. Daarom zong ik voor de grap: ‘This sex is on fire’. Ik moest lachen omdat het zo slecht was, maar de rest van de band vond het wel “catchy”. Ik weet nog dat ik heel hard ‘Fuck off!’ riep. Uiteindelijk heb ik het nummer toch afgeschreven.”

De grootste hit van de Kings of Leon is dus een uit de hand gelopen grap.

Sex on Fire live beluisteren?

Kunnen de fans erop rekenen dat de band ‘Sex on Fire’ vanaf nu weer live speelt? Aangezien het nieuwe album WALLS op 14 oktober in de winkel ligt, behoort een nieuwe wereldtour tot de mogelijkheden. Grote kans dat de succesvolle hitsingle ‘Sex on Fire’ straks gewoon weer tot de setlist behoort.

Tot de aankondiging van een Kings of Leon concert in Nederland moet je het nog doen met de videoclip. Beluister hieronder het beruchte nummer:

YouTube player

Bron: Q Magazine

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.