Festival Report: Pinkpop 2017 straalt in een wereld van onzekerheid

Geschreven door op 7 juni 2017 om 17:34
Justin Bieber - Fotocredits Lou Stejskal (Wikimedia Commons)

Afgelopen pinksterweekend was de 48ste editie van het Pinkpop festival dat elk jaar plaatsvindt in het Zuid- Limburgse Landgraaf. De redactie was erbij en doet verslag.

Festivalverslag Pinkpop 2017

Pinkpop 2017 is een feit! Onder andere Justin Bieber, Martin Garrix, Green Day en Kings Of Leon traden op tijdens het populaire festival. De redactie van Artiestennieuws doet verslag van het popfestival.


Pinkpop Zaterdag 3 juni 2017

Op de zaterdag van Pinkpop 2017 traden o.a. Justin Bieber, Martin Garrix, Chef’Special, Kensington, Pierce Brothers en James TW op.

James TW

De zaterdag begint lekker romantisch met James TW op de mainstage. James TW staat een beetje verlegen op het podium. Dat komt misschien omdat hij ook nog niet zo ervaren is. De zanger zingt zuiver en weet de meisjes in het voorvak te raken met zijn stem. “When You Love Someone” en “Ex” wordt meegezongen door het hele Pinkpop veld.

ChefSpecial tijdens Pinkpop 2017 - Fotocredits Sam Reneerkens

ChefSpecial tijdens Pinkpop 2017 – Fotocredits Sam Reneerkens

Pierce Brothers

Deze twee Australische broers spelen de tent plat. Tijdens het optreden maken ze de mooiste muziek met de gekste instrumenten.

Misschien sloven ze zich af en toe een beetje uit, maar daarmee laten de Pierce Brothers wel zien hoeveel energie zij doorgeven aan hun publiek. Een optreden gebaseerd op Arctic Monkeys en Mumford & Sons.

Kensington

Het optreden van Kensington is niet een uiterst bijzonder optreden. Twee jaar geleden wist Kensington het hele 3FM veld te laten springen. Dat was dit jaar niet het geval. Kensington speelt gewoon goed live. De ingestudeerde verhaaltjes beginnen daarentegen langzaam vervelend te worden.

Chef’Special

Vlaggen, confetti en veel vrolijkheid bij de hit ‘Amigo’. Chef’Special is dit jaar weer erg overtuigend en maakt hun optreden erg divers. The Big Band zorgt voor een extra muzikaal tintje aan dit ‘feel good’ optreden van Chef’Special.

Justin Bieber

Justin Bieber brengt een optreden zoals we van hem verwachten. het popidool zingt een paar nummers live, afgewisseld met de auto-tune. Voor het publiek (ook voor de niet fans) was het optreden in het voorvak veel spectaculairder dan achter op het veld. Logisch natuurlijk, omdat het spektakel op het podium vooraan veel beter te zien is.

Justin Bieber tijdens Pinkpop 2017 - Fotocredits: Bart Heemskerk

Justin Bieber tijdens Pinkpop 2017 – Fotocredits: Bart Heemskerk

Het tieneridool brengt het nummer ‘Cold Water’ met gitaar op akoestische wijze, terwijl bij ‘Children’  de focus meer ligt op spektakel dan op zang.

De popster sluit zijn set knallend af met vuurwerk, lasers,dansers en de gigantische hit “Sorry”. verder brengt Bieber aan het einde van zijn show een mooie boodschap over aan het publiek:

“Blijf jezelf en weet dat er altijd een doel in je leeft.”

Een boodschap die enigszins toch wel is binnengekomen bij de jeugd. Het optreden van Bieber was een concert zoals hij dit ook in andere landen heeft gedaan. De tienerster weet met zijn charmes alle Beliebers te raken. Het gros van de volwassenen spreekt hij echter niet aan.

Huh? Waar ben ik?
Martin Garrix tijdens Pinkpop 2017 - Fotocredits: Bart Heemskerk

Martin Garrix tijdens Pinkpop 2017 – Fotocredits: Bart Heemskerk

Er zijn speculaties dat de Canadese zanger niet wist waar hij was. Maar aan het begin van de set zei hij toch echt: “Hello Landgraaf”.

Martin Garrix

Omdat het concert van Justin Bieber uitliep, startte Martin Garrix direct met zijn set.

Met het eerste nummer krijgt Garrix moeiteloos het hele veld met zich mee.“Together”, “In the Name Of Love“, “Scared To Be Lonely”,”Animals“ en nog veel meer top hits galmen over het Pinkpop terrein.

De Nederlandse DJ en producer weet Bieber in zijn eentje te verslaan. Toch blijven enkele die-hard fans het een beetje jammer vinden dat Garrix geen gastartiesten mee heeft genomen. Deze had de populaire DJ echter absoluut niet nodig.

Bieber Polsbandje tijdens Pinkpop 2017 - Fotocredits: Sam Reneerkens

Bieber Polsbandje tijdens Pinkpop 2017 – Fotocredits: Sam Reneerkens

De eerste dag van Pinkpop was een bijzondere dag. Misschien was een groot deel van de volwassenen niet onder de indruk van de hoofd-acts. De jeugd daarentegen, moet duidelijk bijkomen van alle indrukken van Justin Bieber en Martin Garrix.

Meest bijzondere moment van de zaterdag: Martin Garrix laat het nummer ‘Together’ horen waarna het hele Pinkpop veld verandert in een sterrenhemel.

Meest opvallende van de zaterdag: Er worden speciale polsbandjes uitgedeeld om in het voorvak van Justin Bieber te mogen staan. Veel Bieber fans weten dit niet en moeten na Kensington teleurgesteld het voorvak uit.

Beste act van de zaterdag: Martin Garrix


Pinkpop Zondag 4 juni 2017

Op de zondag kon het Pinkpop publiek genieten van optredens van o.a. Green Day, Sean Paul, Imagine Dragons, Gavin James, Broederliefde, James Arthur en Clean Bandit.

Anne-Marie en Gavin James

De zondag begint goed met Anne-Marie die naast haar twee hits ook een nieuw nummer laat horen. Ook Gavin James zorgt voor een warme opening op deze zonnige Pinkpop zondag.

YouTube player

James Arthur en Clean Bandit

James Arthur zingt goed maar niet overtuigend genoeg om iedereen te raken. James gaat ervan uit dat iedereen al zijn liedjes kent. Na enige tijd lijkt het erop dat de zanger gefrustreerd raakt omdat hij het publiek niet mee lijkt te krijgen.

Wanneer James Arthur zijn set afsluit met de recente pophit“Say You Won’t Let Go”, komt de lach weer op zijn gezicht en zingt het hele Pinkpop veld me. Clean Bandit laat zich van hun beste kant zien. Helaas kent niet iedereen alle liedjes en dat heeft dit optreden eigenlijk wel nodig.

Broederliefde

Een van de beste acts van deze zondag is Broederliefde.

Broederliefde op Pinkpop 2017 - Fotocredits: Bart Heemskerk

Broederliefde op Pinkpop 2017 – Fotocredits: Bart Heemskerk

Het hele publiek doet mee en de voetjes gaan van de vloer. Broederliefde laat met veel energie zien waarom zij gepromoveerd zijn van stage 4 naar de mainstage.

Imagine Dragons

Imagine Dragons zorgen voor een geweldige show. “Demons”, “Radiaoctive” en “Believer”.  Alle hits zijn  loepzuiver. Maar nog belangrijker; elk lied heeft een unieke energie.

Imagine Dragons pakt het Pinkpop publiek in en dit is een van de beste acts van dit hele weekend. De leadzanger weet elk nummer met een ander gevoel over te brengen. De boodschap komt goed aan bij het Pinkpop publiek. De emotionele speech die uiteindelijk wordt gegeven, is alleen maar de kers op de taart van dit geweldige optreden.

Sean Paul

Sean Paul blijkt een goede zet te zijn van Jan Smeets. Iedereen geniet van de bekende hits van deze Jamaicaanse dance hall artiest. De dansers en de verschillende muziekstijlen die Sean Paul in dit uurtje presenteert maken deze show gewoon top!

Green Day

Het langste optreden van het Pinkpop weekend begint om half tien. Green Day mag maar liefst twee en een half uur spelen. Helaas speelt Green Day maar tot half twaalf en lijkt het erop dat de mannen tijd proberen te rekken aan het einde van show.

Greenday op Pinkpop 2017 - Fotocredits Bart Heemskerk

Greenday op Pinkpop 2017 – Fotocredits Bart Heemskerk

Green Day haalt een meisje uit het veld die mee mag zingen. Ondanks de valse noten die ze produceert, is het een leuk gezicht om te zien hoe het meisje daarna met een blij gezicht terug in het publiek springt. De elf-jarige Giel mag ook het podium op bij Green Day. De jongen speelt vervolgens de sterren van de hemel.

Green Day zet een super optreden neer met extra verrassing elementen. Soms lijkt er wel wat herhaling te zitten in alle gitaarsolo’s. Die herhaling verdwijnt echter zodra Green Day hun bekende hits begint te spelen.

Meest bijzondere moment van de zondag: Imagine Dragons geeft een indrukwekkende speech over de aanslagen in Londen en Manchester. De mensen in het voorvak maken een peace teken met hun hand.

Meest opvallende van de zondag: Afsluiter Green Day kraakt Justin Bieber af gedurende hun optreden.

Beste act van de zondag : Imagine Dragons


Pinkpop Maandag 5 juni 2017

Op maandag 5 juni stonden o.a. Kings of Leon, Passenger, Guus Meeuwis, Rag’n’Bone Man, Machine Gun Kelly en Seasick Steve op het podium van Pinkpop Festival.

Seasick Steve tijdens Pinkpop 2017 - Fotocredits: Hub Dautzenberg

Seasick Steve tijdens Pinkpop 2017 – Fotocredits: Hub Dautzenberg

Machine Gun Kelly en Seasick Steve

De Pinkpop maandag was een bijzonder diverse dag. Machine Gun Kelly is opvallend goed en pakt het 3FM veld in met de hit ‘Bad Things‘. Wat een energie en wat een passie!

Seasick Steve zorgt voor een glimlach bij de goede oude Pinkpop rockers. Het jongere publiek is ook positief over de karakteristieke artiest.

Rag’n’Bone Man

Bij Rag’n’Bone Man zien we dat Seasick Steve ook een kijkje neemt. Ondanks dat Rag’n’Bone Man zich verontschuldigt voor zijn stemproblemen, is hier niets van te merken.

Rag'n'Bone Man - Fotocredits: Saskia Bosch - Pinkpop 2017

Rag’n’Bone Man – Fotocredits: Saskia Bosch – Pinkpop 2017

Integendeel. Zijn stem zorgt voor kippenvel en open monden op het 3FM veld. Wel jammer dat het hele veld leegloopt nadat hij zijn hit “Human“ heeft gespeeld.

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis zorgt voor een geweldig optreden op het Pinkpop terrein.

Het doet een beetje denken aan Lionel Richie, die vorig jaar ook op de laatste dag van Pinkpop stond. Mensen zingen keihard mee met de vele hits van Guus. Enige vervelende voor de jongere bezoekers, is misschien het rondvliegend bier. Maar ach, dat hoort er nu eenmaal bij.

Guus Meeuwis tijdens Pinkpop 2017 - Fotocredits: Bart Heemskerk

Guus Meeuwis tijdens Pinkpop 2017 – Fotocredits: Bart Heemskerk

Het is duidelijk dat de Brabantse zanger veel ervaring heeft met grote stadion concerten. In no-time krijgt Guus dan ook het complete veld met zich mee.

Passenger

Na Guus is het de beurt aan Passenger. De zanger zorgt met zijn gitaar voor veel rust op het Pinkpop terrein.

Mensen luisteren zittend, liggend of met een biertje in de hand naar de mooie stem van deze zanger. Uiteindelijk zingt iedereen mee met “Let Her Go“ en “Holes”. Een mooi optreden, precies zoals verwacht.

Prophets of Rage tijdens Pinkpop 2017 - Fotocredits: Rene Bradwolff

Prophets of Rage tijdens Pinkpop 2017 – Fotocredits: Rene Bradwolff

Wel jammer dat Passenger al na drie kwartier stopt met zijn optreden.

Prophets Of Rage

Na Passenger volgt de harde rock van Prophets Of Rage. Prophets Of Rage zorgen voor het beste optreden van deze Pinkpop maandag. Wat een energie en wat een geluid!

Wanneer Serj Tankian (leadzanger van System Of A Down) bij Prophets Of Rage een speciaal lied komt zingen ter ere van Chris Cornell, barst het hele veld los.

Live

Na Prophets Of Rage is het tijd voor het enige reünie concert van Live. De oude hits van deze top band worden door de, vooral wat oudere generatie, over het hele veld meegezongen.

Live laat zien dat zij nog altijd een compleet festivalpubliek kunnen entertainen.

YouTube player

Kings Of Leon

Last but not least, Kings Of Leon. Kings Of Leon speelt gewoon weer top maar er is geen interactie met het publiek. De bekende hits worden meegezongen door het publiek en  daar blijft het dan ook bij .

Kings Of Leon tijdens Pinkpop 2017 - Fotocredits: Bart Heemskerk

Kings Of Leon tijdens Pinkpop 2017 – Fotocredits: Bart Heemskerk

Waar Green Day en Bieber het publiek nog proberen mee te krijgen, doet Kings Of Leon geen enkele moeite om interactie te zoeken.

Kings Of Leon is helaas niet de knallende afsluiter waarop we hebben gehoopt. Garrix had beter de laatste dag van Pinkpop kunnen afsluiten.

Meest bijzondere moment van de maandag: De zanger van System Of A Down is gastartiest bij Prophets Of Rage. Ze zingen samen een nummer als eerbetoon aan Chris Cornell.

Meest opvallende van de maandag: Kings Of Leon stopt een halfuur eerder dan gepland en veel mensen verlaten het Pinkpop veld al een uur voor het einde van Pinkpop. Moesten veel mensen dinsdag vroeg aan de slag?

Beste act van de maandag: Prophets Of Rage


Review Pinkpop 2017

Programma: 7,2

Het programma van Pinkpop 2017 was erg divers (misschien wel iets te divers). Mensen kunnen genieten van Guus Meeuwis, harde rock bij Five Finger Death Punch en System Of A Down, electro pop van MØ, pop liedjes van Justin Bieber en dance van Martin Garrix. En dan hebben we nog niet gesproken over alle andere genres die er dit jaar nog op het festival terrein zijn te vinden. Door de grote diversiteit lijken de grote bijzondere namen dit jaar niet aanwezig te zijn op Pinkpop.

Fijne sfeer tijdens Pinkpop 2017 - Fotocredits Bart Heemskerk

Fijne sfeer tijdens Pinkpop 2017 – Fotocredits Bart Heemskerk

Sfeer: 8,6

Bij Guus Meeuwis zingt het hele veld mee met de beste hits, bij Sean Paul en Martin Garrix gaan de voetjes van de grond en bij Imagine Dragons schreeuwt het hele veld mee bij het nummer ‘Radioactive’.

De sfeer zit er goed in bij de Pinkpop bezoekers. Helaas wist Kings Of Leon niet het hele veld te overtuigen.

Eten: 6,8

Bij de kalm aan laan zijn er verschillende gezellige eet tentjes te vinden maar voor deze exclusieve tentjes moet je al snel €10,00 neerleggen.

De broodjes kebab en pizza punten zijn lauw terwijl de Pinkpop friet en de speciale steenoven pizza’s heerlijk zijn.

Voor de zoetekauwen is er genoeg lekkers te vinden. Heerlijke verse aardbeien met hemelse poffertjes. Je kunt zelfs je eigen suikerspin maken voor €2,50 die ook nog eens super groot en lekker zijn.

Drinken: 8,2

 Naast het heerlijke Pinkpop bier, het verfrissende gratis drink water en de glaasjes Jillz zijn er op de kalm aan laan ook heerlijke cocktails te vinden. Een aardige Surinaamse barmedewerker vertelt met plezier hoe ze alle cocktails maakt.

Eten en drinken op Pinkpop 2017 - Fotocredits Bart Heemskerk

Eten en drinken op Pinkpop 2017 – Fotocredits Bart Heemskerk

De Kalm aan thee blijkt heerlijk te zijn. Lipton Ice tea met een stukje limoen en frambozen siroop: een combinatie die hemels blijkt te zijn.

Veiligheid: 9,0

Pinkpop laat niks aan het toeval over. De wachttijd bij de ingangen op de eerste dag van Pinkpop is minimaal drie kwartier. Gelukkig maar, want iedereen wordt goed gefouilleerd!

Pinkpop treft maatregelen door beton blokken en containers te plaatsen en 1 miljoen uit te geven aan beveiliging. Ook is er een speciaal ‘Pinkpop control centre’ waar de politie, brandweer en EHBO samenwerken.

Hier wordt ook het weer goed in de gaten gehouden. Wanneer je even het terrein af gaat en na een uurtje weer het terrein op wilt word je streng gecontroleerd. “Waarom opeens een nog strengere controle?” De bewaker: “Gewoon voor drugs!” Of dit ook echt de reden is vragen we ons af.

Bij het dringen voor Justin Bieber zorgen beveiligers er voor dat er geen paniek ontstaat en er wordt zelfs water uitgedeeld onder de Bieber fans. Op het Pinkpop terrein ben je veiliger dan buiten op straat.

[taq_review]

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.