Myles Kennedy deelt titeltrack eerste soloalbum ‘Year of the Tiger’

Geschreven door op 11 december 2017 om 15:06
Myles Kennedy (cropped) - Foto Kreepin Deth (Wikimedia, CC BY-SA 3.0) (2)

Myles Kennedy heeft de titeltrack van zijn opkomende debuut soloalbum ‘Year of the Tiger’ uitgebracht! De plaat van de Alter Bridge-frontman verschijnt op 9 maart 2018.

Myles Kennedy releaset single ‘Year of the Tiger’

Myles Kennedy maakte onlangs de releasedatum voor zijn allereerste soloalbum bekend en nu heeft de zanger de titeltrack voor de opkomende plaat uitgebracht! De track ‘Year of the Tiger’ verscheen op vrijdag 8 december op het YouTube-kanaal van de singer-songwriter, inclusief videoclip.

Blues- en folk-invloeden

De frontman van o.a. Alter Bridge en Slash liet eerder al weten dat zijn fans een volledig andere sound van zijn solowerk konden verwachten. Kennedy zei destijds in gesprek met Metal-Wani“De instrumentatie is zeker een beetje afwijkend. Ik probeerde een beetje weg te sturen van die high-gain geluidsmuur. Er is resonator gitaar, mandolin… Er is zelfs een beetje banjo en veel lapsteel gitaar. Dus het is zeker anders dan wat ik hiervoor heb gedaan.”

Titeltrack ‘Year of the Tiger’ bevestigt de uitspraken van de zanger. Het nummer wordt voornamelijk gedragen door het akoestische gitaarwerk van Kennedy, waardoor het een blues- en folk-achtige sound krijgt. Flink anders dan wat we van Myles gewend zijn!

Concept album

In hetzelfde interview met Metal-Wani vertelde de 48-jarige muzikant ook over het verhaal achter de nieuwe plaat: “Het vertelt een verhaal van begin tot eind. Het documenteert dat mijn vader overleed toen ik een kind was en wat er daarna gebeurde met mijn moeder, mijn broer en ik. Het is een volledig concept van begin tot eind.”

‘Year of the Tiger’ verschijnt op vrijdag 9 maart 2018.

 

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.