Dynamo presenteert in februari een avond Symphonic Melodic Metal

Geschreven door op 29 december 2017 om 12:58
Amberian Dawn - Wikimedia Commons - Philippe Perciaud - (CC BY-SA 4.0

Op zaterdag 17 februari 2018 presenteert Dynamo in Eindhoven een denderende symphonic melodic metal avond. Er staan maar liefst vier bands op het podium deze avond. 

Dynamo komt met Symphonic Melodic Metal avond

Zaterdag 17 februari 2018 presenteert concertzaal Dynamo in Eindhoven een symphonic melodic metal avond. Headliner is deze avond Amberian Dawn en de support wordt verzorgd door Edenbridge, Dream Ocean en Manzana. Een line-up die er mag zijn!

TIP: Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van JBM events.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):

19.20 uur: Manzana

20.10 uur: Dream Ocean

21.10 uur: Edenbridge

22.30 uur: Amberian Dawn

Manzana

Deze uit Tampere (Finland) afkomstige band doet al mee sinds 2003. De viermans-formatie heeft ondertussen een viertal albums uitgebracht. De laatste, ‘Toy Machine’, dateert uit 2013.

De band valt vooral op door haar teksten (incl. songtitels) en haar vrolijke muziek. Tussen de zeker aanwezige symfonische melodische metal klanken klinkt regelmatig een wat commercieel klinkende rif en/of refrein. Een beetje in de stijl van de Zweedse band Amaranthe.

Dream Ocean

Deze band, bestaande uit vier muzikanten, heeft haar roots in Turkije. De muziekgroep is opgericht in 2009 en heeft tot nu toe een paar singles op de markt gebracht. Na een wat stroef begin en een periode van niets doen is de band weer nieuw leven ingeblazen, wat heeft geresulteerd in een eerste album.

Dit album, ‘Lost Love Symphony’, komt officieel uit op 22 februari 2018. Maar de bandleden willen het graag op deze avond aan het publiek presenteren.

Edenbridge

Deze uit Oostenrijk afkomstige band is opgericht in 1998 en draait al een groot aantal jaren mee in dit circuit. De band wordt dan ook vaak in één adem genoemd met bands als Nightwish en Within TemptationDeze band mag je dan ook gerust zien als co-headliner.

De band heeft ondertussen al een groot aantal albums uitgebracht waarvan ‘The Great Momentum‘ het laatste was (2017).

Amberian Dawn

Ook deze vijfmans-formatie komt, net als Manzana, uit Finland. Het is een band die ondertussen haar sporen reeds meer dan verdiend heeft. Frontvrouw Capri Virkunen weet het publiek met haar prachtige stem veelvuldig in een soort van roes te zingen.

Het optreden zal vooral in het teken staan van hun laatste album ‘Darkness of Eternity‘, uitgebracht in november 2017.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Concertaankondigingen · Nieuws