VIDEO: Prophets of Rage en Serj Tankian eren Chris Cornell op Pinkpop

Geschreven door op 7 juni 2017 om 13:34
Tom Morello (Prophets of Rage) en Serj Tankian (System of a Down) - Foto's Marnie Joyce en Vladimir Petkov - Wikimedia Commons

Tijdens de show van Prophets of Rage op Pinkpop had de band een verrassing voor het publiek in petto. Samen met System of a Down-zanger Serj Tankian bracht de band een emotioneel eerbetoon aan de overleden Chris Cornell.

Prophets of Rage hoogtepunt op Pinkpop 2017

Hoewel Pinkpop tijdens de afgelopen editie voornamelijk de nadruk legde op pop met namen als Justin Bieber en Martin Garrix, was het supergroep Prophets of Rage die misschien wel voor hét hoogtepunt van het festival zorgde.

De Amerikaanse groep, bestaande uit Rage Against the Machine-bandleden Tom Morello (gitaar), Tim Commerford (bas) en Brad Wilk (drums), aangevuld met rappers B-Real (Cypress Hill), Chuck D (Public Enemy) en DJ Lord, zorgde voor een nostalgie-overload bij het aanwezige publiek. Met snoeiharde RATM-classics als ‘Bullet in the Head’‘Guerilla Radio’ en uiteraard het legendarische ‘Killing in the Name’ had de supergroep het publiek compleet in haar zak. Ook hiphop-klassiekers als ‘Insane in the Brain’ en ‘Jump Around’ vielen in de smaak.

Emotioneel eerbetoon aan Chris Cornell

Ondanks het feit dat het publiek tijdens ‘Killing in the Name’ compleet uit haar dak ging, was het een ander moment dat de show stal. Halverwege de set stapte gitarist Tom Morello naar voren om het publiek te bedanken.

Tijdens zijn speech vertelde Morello over hoe hij, Commerford en Wilk jaren geleden op Pinkpop stonden met Audioslave, samen met de onlangs overleden zanger Chris Cornell. Als eerbetoon aan de zanger speelden de muzikanten het Audioslave-nummer ‘Like A Stone’, waarvoor de band System of a Down-zanger en Cornell’s goede vriend Serj Tankian het podium op toverde.

Bekijk de beelden van het bijzondere moment:

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.