Metalband System Of A Down kondigt nieuwe tournee aan

Geschreven door op 10 april 2018 om 12:29
System of a Down - Foto: Stuart Sevastos - Wikimedia Commons

System of A Down gaat dit jaar voor het eerst sinds 2015 weer op tournee! Ondanks dat er geen Europese bestemmingen tussen de lijst met optredens zitten, is het nieuws voor de niet-Amerikaanse fans wel degelijk relevant. 

System of A Down tournee

Gisteren melden wij al dat System of A Down nieuws zou aankondigen. Op Twitter telde de Armeens-Amerikaanse band af naar een nieuwe, maar onbekende gebeurtenis. Nu blijkt dus dat de band op tournee gaat door de Verenigde Staten. Ondanks dat ze geen Europese bestemming aandoen, is het nieuws wel relevant voor de fans. Mogelijk komt er een nieuw album aan, of wordt de tournee uitgebreid met optredens over de hele wereld.

System Of A Down

De metalband treedt voor het eerst sinds 2015 weer op en doet aankomende herfst vijf verschillende locaties aan. Het feit dat de band van frontman Serj Tankian dus weer actief is, biedt hoop voor de fans. Mogelijk komt er een nieuw album in de schappen om de mini-tournee te promoten. Uiteraard bestaat ook de kans dat de tournee over de Amerikaanse grens gebracht gaat worden en enkele Europese poppodia of festivals bezocht zullen worden. Dit is echter nog hopen en afwachten.

Geruchten

De geruchten voor een nieuw album zijn al langer aanwezig. In december vorig jaar plaatste muziekblad NME een artikel met daarin een interview met Tankian. De zanger van SOAD stelde toen bezig te zijn met nieuw materiaal, maar dat dit niet goed uit de verf kwam. “We hebben onderling veel gesproken en liederen gespeeld, maar we zijn er nog niet uit hoe we dingen moeten uitvoeren en over hoe we vooruit moeten,” aldus de Armeens-Amerikaanse singer-songwriter. “Dat is waar het allemaal is gebleven.” 

System Of A Down Tour Data:

13 oktober – San Bernardino, Californië
14 oktober – Sacramento, Californië
16 oktober – Phoenix, Arizona
17 oktober – San Diego, Californië
19 oktober – Las Vegas, Nevada

YouTube player

Bron: NME. 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.