Sia heeft wederom de media vermeden

Geschreven door op 7 november 2015 om 14:00

Van zangeres Sia weten we intussen dat ze niet graag haar gezicht laat zien in de media. Voor de videoclip van haar huidige single Alive werd wederom een zogenaamde stand-in ingehuurd om de muziek een kloppend beeld te geven.

Geen aandachtsjunk

De Australische zangeres scoorde met Chandelier één van de grootste hits van 2014. Ook het album 1000 Forms Of Fear werd goed ontvangen. Toch heeft de zangeres – ondanks haar succes – geen behoefte om zichzelf als persoon in de media te presenteren. Bij de campagne rondom haar laatste album was dat al erg duidelijk. Op artwork voor album en singlecovers was de Australische nooit te zien. Ook in haar videoclips gebruikte Sia andere personen om haar plaats in beelden op te vullen. In de videoclip van Chandelier bijvoorbeeld schitterde Maddie Ziegler met haar prachtige danstalent.

Wanneer haar muziek toch voor de nodige promotie live ten gehore gebracht moest worden, beklom de zangeres wel het podium. Dit deed ze wel op een manier dat ze als persoon bijna niet te herkennen was voor het publiek. Haar sterke zangkunsten (in combinatie met bijvoorbeeld de soepele bewegingen van het jonge danstalent Maddie Ziegler) deden op dat moment het echte werk. Als herkenningspunt voor het grote publiek liet Sia wel iedere keer het inmiddels (nu al) legendarische boblijn pruikje terugkomen, een soort kopie van haar eigen kapsel. Voor het publiek is het duidelijk: de zangeres is niet bepaald een aandachtsjunk.

Nieuwe video weinig inspirerend

Voor de promotie van haar, in januari volgend jaar te verschijnen, nieuwe album This Is Acting pakt de Australische dezelfde manier van jezelf presenteren gewoon weer op, net als bij haar vorige album. Onlangs verscheen de videoclip van Alive, haar huidige single. In het filmpje draait het enkel om een schattig Chinees uitziend meisje die wat karate bewegingen staat uit te voeren. Naar mijn mening komt het weinig inspirerend over, zeker als je het vergelijkt met de fantastische videoclip van Chandelier, waarin Maddie Ziegler met haar dans van het scherm afspatte. Jammer! Wat vind jij?

Sia als songwriter

Naast haar eigen zangcarrière staat Sia ook al enige tijd bekend als een veel gevraagd songwriter. Zo schreef ze de afgelopen jaren al nummers voor grote namen als Rihanna, Flo-Rida, Britney Spears, Christina Aguilera, Ne-Yo en Beyoncé. Voor haar aankomende album This Is Acting nam de zangeres enkel nieuwe zelfgeschreven nummers op die door andere artiesten uiteindelijk werden afgewezen. Zo was de huidige single Alive oorspronkelijk voor Adele’s 25 bedoeld.  This Is Acting is vanaf 29 januari 2016 overal verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Sia Nieuws · Videos