Geen juridische maatregelen na ophef videoclip Jebroer

Geschreven door op 1 mei 2019 om 14:27
Jebroer - Foto: Richard Broekhuijzen (Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)

In februari 2019 overtrad Jebroer afgesproken regels die met de politie waren gemaakt. De overtredingen beging de rapper in zijn videoclip van de track ‘Polizei‘. 

Jebroer niet vervolgd na ophef videoclip

Goed nieuws voor Jebroer! Er worden geen juridische maatregelen genomen tegen de rapper. In februari 2019 liet de politie zich negatief uit over de videoclip ‘Polizei‘. In de clip is te zien hoe Timothy Kimman, de officiële naam van de artiest, zich onverantwoordelijk gedraagt in het verkeer.

Polizei

In de video is te zien hoe Kimman zogenaamd langs de weg wordt gezet in ‘Wegmisbruikers‘, het tv-programma waarin het rijgedrag van bestuurders wordt bekeken. Vervolgens gaat de 32-jarige artiest ervandoor, waarna er door de politie-agenten een achtervolging wordt ingezet. Door Timothy worden er snelheden van 200 kilometer per uur gereden.

Reactie politie

Aan Telegraaf laat een woordvoerder van de politie het volgende weten: “De afspraken die zijn gemaakt zijn geschonden. We ondernemen geen vervolgstappen maar gaan vanaf nu de aanvragen voor het huren van politie-uniformen strenger beoordelen.” Daarnaast vertelt de woordvoerder dat ze op het verkeerde been is gezet bij de aanvraag: “Ons is niet verteld dat het politie-uniform op de openbare weg zou worden gebruikt, de afspraak was dat dat alleen mag op een afgeschermde locatie. Het is belangrijk dat als mensen een politieagent in het openbaar zien, dat ze erop kunnen vertrouwen dat het ook daadwerkelijk een politieagent is.”

Bekijk hieronder de desbetreffende videoclip van Jebroer:

YouTube player

 

Bronnen: nu.nl, Telegraaf, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · JeBroer Nieuws · Nieuws · Roddels