Ellie Goulding lanceert nieuw album

Geschreven door op 7 november 2015 om 13:00

De Britse Ellie Goulding zette zich met haar hitsingle Burn in 2013 definitief op de kaart. Met Delirium maakt ze een nòg commerciëler geluid dan voorheen.

Succes vanaf 2010

Nog voor haar eerste album verscheen, werd Ellie eerste op een door de BBC samengestelde lijst van de meest veelbelovende artiesten van 2010. Ze onderstreepte vervolgens haar succes met goedverkopende albums als Lights en Halcyon en scoorde diverse hits. Met de single Burn uit 2013 behaalde Goulding haar eerste Engelse #1-hit en sindsdien is de populariteit rondom haar sterrenstatus naar enorme hoogte gestegen. Voor de soundtrack van de film “Fifty Shades Of Grey” nam ze de single “Love Me Like You Do” op en wat uitgroeide tot één van de grootste hits van 2015.

Naast solowerk blijkt Goulding met haar kenmerkende stemgeluid ook een graag gevraagde vocaliste bij andere artiesten. In samenwerking met namen als Tinie Tempah, Calvin Harris en Major Lazer scoorde de zangeres tevens diverse hits.

Nieuw album

Met haar nieuwe album Delirium lijkt de zangeres een nog groter commerciëler publiek te willen bereiken. Om die reden werkte de zangeres dan ook samen met de grootste namen uit de Popmuziek van dit moment zoals Max Martin (Britney Spears, Taylor Swift), Greg Kustin (Adele, Sia) en Ilya Salmanzadeh (Ariana Grande, Demi Lovato). De eerste single On My Mind verscheen in september en is momenteel een groot succes. Vorige week verscheen tevens de nieuwe single Army.

YouTube player

Concert in Nederland

Met dit album aan haar zijde gaat Ellie ook weer op tournee. In januari volgend jaar start ze met de Delirium Tour waarbij de zangeres ook ons land aan zal doen. Op dinsdag 26 januari 2016 kunnen Nederlandse fans haar zien schitteren in de Amsterdamse Ziggo Dome. Kaarten voor dit concert zijn onlangs in de verkoop gegaan via deze website of via Ticketmaster.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Ellie Goulding Nieuws · Nieuws · Videos