Oud-Metallica bassist Jason Newsted looft opvolger en geeft kritiek

Geschreven door op 23 maart 2017 om 13:27
Jason Newsted - Foto Achim Raschka (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Oud-Metallica bassist Jason Newsted heeft zich in een interview uitgelaten over zijn oude band en opvolger Robert Trujillo. In het interview had Newsted mooie woorden over voor Trujillo en geeft hij aan wat hij zou veranderen aan Metallica’s laatste plaat, ‘Hardwired… To Self-Destruct’.

Oud-Metallica bassist Jason Newsted over Metallica’s laatste plaat

Jason Newsted, oud-bassist van Metallica, heeft zich in een interview met het Amerikaanse online magazine Ultimate-Guitar lovend uitgelaten over zijn oude band en opvolger. In het interview werd de bassist gevraagd naar zijn mening over Metallica’s laatste album, ‘Hardwired… To Self-Destruct’.

“Robert Trujillo fantastische bassist”

De oud-bassist had mooie woorden voor de plaat en het spel van zijn opvolger, Robert Trujillo: “Het album is anders dan zijn voorgangers. Robert is een f*cking fantastische bassist en is altijd een fantastische bassist geweest. Ik ken hem al minstens 25 jaar. Die man heeft altijd mijn respect”

Newsted vindt het knap hoe Trujillo zijn plek in de band gemakkelijk over wist te nemen: “Hij kwam erbij, kan mee met die gasten en laat het klinken zoals het klinkt. Petje af”

“Liever plectrum”

In het interview kreeg Newsted de vraag of er iets was aan ‘Hardwired… To Self-Destruct’, wat hij anders gedaan zou hebben. Hierop zei de bassist het volgende:

“Ik zag een interview met Robert, waarbij een deel van een nummer opkwam (Spit Out The Bone, red.). Hij liet een deel van het nummer horen, een bas-transitie van vier of zeven seconden. Hij gaat hier voor een soort Lemmy Kilmister sound en probeert, ach ik zal het maar gewoon zeggen, de ‘Jason-sound’ te krijgen met Marshalls als versterkers en shit.

“Als je dat niet met een plectrum speelt… Met een plectrum krijg je een agressie en toon die je niet krijgt van het spelen met vingers. Er zijn veel dingen die je met vinger-picking kunt doen wat niet met een plectrum kan en dat waardeer ik. Maar om zo’n agressieve sound te krijgen, dat komt van een bepaalde aanslag op een bas-snaar.”

“Absoluut geen dis”

Newsted bedoelt zijn kritiek absoluut niet vervelend:

“Het is geen dis en neem het niet zo op. Maar als ik één ding zou veranderen, dan zou het die sectie zijn. Ik zou zeggen, ‘Dude, probeer een plectrum. Voor 10 seconden, speel het met een plectrum om de agressie te krijgen die je wilt.’ That’s it.”

Beluister hieronder het nummer waar Newsted zijn kritiek op richt (vanaf 2:40):

Top 5 beste live performances Metallica

Artiesten Nieuws heeft recent de vijf beste live performances van Metallica, onder meer met Jason Newsted, op een rijtje gezet! Bekijk nu de video en abonneer op ons YouTube-kanaal:

Bron: Ultimate-Guitar

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Metallica Nieuws · Nieuws