Toetsenist Isaiah Owens overleden aan hartaanval [Update]

Geschreven door op 16 oktober 2014 om 9:12
Marc de Hond, Chris Trousdale, Nick Blixky, Pop Smoke, Feis, Greg Lake, Frank Noya, rod tempert, Phil Chess, Peter Burns, dead or alive, Overleden, Dood, overlijden, kaars (Publiek Domein) - Errol Brown, john holt, paul craft,jimi jamison, afscheid songs

Isaiah Owens, die als toetsenist deel uitmaakte van Jack White’s band, is gisteren dood in zijn hotelkamer aangetroffen. Inmiddels is bekend geworden dat een hartaanval de doodsoorzaak is.

Platenlabel Third Man Records meldde dat het plotselinge overlijden van Isaiah Owens reden is om de rest van Jack White’s tour in Mexico af te zeggen. Volgens eerdere berichten leken drugs en alcohol deel van de doodsoorzaak te zijn. Na het onderzoek van de lijkschouwer is echter bekend geworden dat Isaiah Owens op 14 oktober rond 4 uur ’s nachts slachtoffer is geworden van een hartaanval. Er waren wel drugs op zijn kamer gevonden, maar dat ging slechts om een kleine hoeveelheid marihuana.

“Het is met groot verdriet dat wij de wereld het overlijden van de ongelooflijke muzikant Isaiah ‘Ikey’ Owens moeten brengen. Hij zal voor altijd door familie, vrienden, bandleden en fans worden gemist en geliefd. Uit respect voor Isaiah Owens zijn de overgebleven shows van Jack White’s tour in Mexico gecanceld”, meldde het label op haar website.

Isaiah Owens

Isaiah Owens, die 38 jaar is geworden, is voornamelijk bekend als lid van de groep van Jack White, maar speelde ook in bands als The Mars Volta en De Facto. Hij trad in het begin van zijn loopbaan veel op voor de Long Beach Dub Allstars.

Later werd hij deel van de geheel mannelijke back-up-band van Jack White, The Buzzards, waarbinnen hij orgel, keyboard en piano speelde. Hij trad tevens op tijdens Jack White’s tour, die in het teken stond van album Blunderbuss. Isaiah Owens had ook een aandeel in het tweede album van Jack White, Lazaretto. Zijn overlijden kwam tijdens de begeleidende tour van dat nieuwe album.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Isaiah Owens Nieuws · Jack White Nieuws