Solar Weekend 2018: Snikheet feestje aan de Waterplassen in Roermond

Geschreven door op 7 augustus 2018 om 14:52
Solar 2018 - Foto: John Smolenaers (Artiesten Nieuws)

De veertiende editie van Solar Weekend Festival aan de Maasplassen in Roermond werd vrijdagmiddag officieel geopend met het welbekende en traditionele watergevecht. Tuurlijk konden de campinggasten al vanaf donderdag uit hun dak gaan in de 72 uurs tent.

Solar 2018 is sfeervolle techno-speeltuin

De vaste ingrediënten van Solar waren uiteraard van de partij. De House of House, de Techno Tent, de Mainstage en nog vele andere door vrijwilligers ontworpen creatieve bouwsels, die Solar ieder jaar weer tot een sfeervolle techno-speeltuin voor volwassenen maken.

Solar 2018 - Foto: John Smolenaers (Artiesten Nieuws)

Solar Weekend Festival 2018 – Foto: John Smolenaers (Artiesten Nieuws)

Wegsmelten in de hitte

Wie het buiten nog niet warm genoeg vindt, kan een bezoek aan Mrs. Mokum brengen in de glazen tuinderskas. Bij de Fijne Snuiters is het aan de lopende band gas geven. Dit kleine, met camouflagenetten afgezette gebied biedt plek aan een paar honderd mensen en het maakt niets uit of je daar nu wegsmelt in de hitte. De DJ’s houden je wel koel met een paar flessen Jägermeister!

Publiekstrekkers bij de Mainstage zijn op zaterdag met name Ronnie Flex & Deuxperience en later op de dag de mannen van 2ManyDJs. In de Barong Family sluit DJ Nymfo de zaterdag af met een bak stevige Drum ’n Bass.

Solar 2018 - Foto: John Smolenaers (Artiesten Nieuws)

Solar Weekend Festival 2018 – Foto: John Smolenaers (Artiesten Nieuws)

Publiek komt om een feestje te bouwen

Zondag is al net zo heet als de zaterdag en tussen de DJ’s door zoeken de mensen waar ze kunnen de schaduwplekjes op. Op de Mainstage trekt Kraantje Pappie weer veel bezoekers. Afsluiter op zondag is Chase & Status en MC Rage.

Opvallend is dat het niet zo zeer de hoofdacts zijn die de bezoekers aantrekken. Misschien komt het wel door het grote aanbod aan dj’s en vele dingen die te doen zijn op het festival. De mensen komen op Solar voor de sfeer, wandelen rond, gaan knutselen en dan weer uit hun dak bij één van de vele dj’s. Het lijkt niet uit te maken wie de hoofdact is. Zolang er maar een feestje gebouwd kan worden is het allemaal prima!

Met zo’n 30.000 bezoekers en over de 30 graden per dag was deze veertiende editie in ieder geval een succes. Het aftellen voor nummertje vijftien kan beginnen!

Solar 2018 - Foto: John Smolenaers (Artiesten Nieuws)

Solar Weekend Festival 2018 – Foto: John Smolenaers (Artiesten Nieuws)

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Mijn naam is John Smolenaers, 32 jaar en woonachtig in Weert. Muziek, festivals en theater behoren tot mijn hobby’s. Graag deel ik mijn bezoeken middels Artiestennieuws met jullie!
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.