Cirque Du Soleil brengt voorstelling ‘TOTEM’ naar Malieveld Den Haag

Geschreven door op 13 oktober 2019 om 16:51
Cirque du Soleil TOTEM (cropped) - Fotocredits: TBWABusted - Flickr (CC BY 2.0)

Op zondag 13 oktober vond de première van Cirque Du Soleil’s reizende voorstelling TOTEM plaats. Het is voor het eerst dat Cirque du Soleil heeft gekozen voor een tijdelijke standplaats op het Malieveld in Den Haag.

Cirque Du Soleil: TOTEM

TOTEM vertelt het verhaal van de evolutionaire tocht van de mens. Deze begint bij amfibieën en ontwikkelt zich tot de mens met de ultieme wens om te vliegen. Het verhaal wordt uitgebeeld door artiesten in spectaculaire dieren- en mensenkostuums die een schildpadschild aanbidden. De schildpad is een veelgebruikt symbool bij oude beschavingen, waar het centraal stond voor het begin van het leven.

Geen traditioneel circus

Met de gigantische witte circustent en een podium in de vorm van een circuspiste, lijkt Cirque Du Soleil van buiten misschien op een klassiek circus. Niet is echter minder waar. De show vindt plaats op een verhoogd podium met daarachter een volledig orkest die de show van live muziek voorziet. Ook aan interactie met het publiek is gedacht. zowel voor aanvang als tijdens de voorstelling. Verder is er sprake van een verhaallijn, deze zorgt zonder twijfel voor een eenheid tijdens de gehele voorstelling. De toeschouwer laat zich dan ook gemakkelijk meenemen op reis door de evolutie.

Mens en dier

Cirque du Soleil staat erom bekend geen dieren te gebruiken. In plaats daarvan zien we ’s werelds meest getalenteerde artiesten in indrukwekkende en kleurrijke (dieren)kostuums. In TOTEM verkennen mens en dier elkaar tijdens een reeks bijzondere acrobatische acts met onder andere trapezes, hoepeldansers, rolschaatsen en eenwielers.

Evolutie in vogelvlucht

Tijdens de voorstelling vliegen artiesten over het podium en scheren daarbij rakelings over de hoofden van toeschouwers op de eerste rijen. Net als in de evolutie gaat Cirque du Soleil TOTEM in vogelvlucht door de tijd. Amfibieën, apen, holbewoners en mensen wisselen elkaar al dansend af op het podium. Op iconische wijze zien we de aap in een mens veranderen. Vervolgens gaan de verschillende mensenculturen met elkaar in discussie door middel van mimiek, dans en acrobatiek.

TOTEM op het Malieveld in Den Haag

TOTEM biedt de toeschouwer de kans om de interpretatie op het evolutieverhaal los te laten. Dit wordt ondersteund met geweldige acts, duizelingwekkende acrobatiek en schitterende kostuums. Een aanrader voor het hele gezin en dankzij toevoeging van een aantal extra shows nog te zien tot 8 december 2019 op het Malieveld in Den Haag.

Kijk hier voor tickets en meer informatie over Cirque Du Soleil’s TOTEM.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Mijn naam is John Smolenaers, 32 jaar en woonachtig in Weert. Muziek, festivals en theater behoren tot mijn hobby’s. Graag deel ik mijn bezoeken middels Artiestennieuws met jullie!
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.