Jumbojet van Iron Maiden ernstig beschadigd op vliegveld

Geschreven door op 14 maart 2016 om 12:21

De jumbojet van Iron Maiden, de Ed Force One, is zwaar beschadigd geraakt op de luchthaven van de Chileense hoofdstad Santiago.

Iron Maiden Boeing 747

Toen de gloednieuwe Boeing 747 van de Britse metalband werd weggesleept voor een tankbeurt, haperde het verbindingsmechanisme tussen het toestel en de trekker op de baan. Het vliegtuig raakte uit balans en reed de trekker aan. Twee medewerkers van het grondpersoneel raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. De band heeft middels een statement laten weten dat de gewonde personeelsleden er weer bovenop komen.

De band noch de crew van de band waren tijdens het incident niet aanwezig. Ook een extra geluk: het vliegtuig was nog niet geladen met ruim twintig ton aan materiaal van de band. Wellicht heeft dat de schade nog veel kunnen beperken. De band liet middels een update op Facebook weten dat de tourdata niet in gevaar komen en dat er een vervangende 747 wordt geregeld.

Iron Maiden GelreDome

In 2016 toert Iron Maiden de wereld rond ter promotie van het nieuwste album The Book of Souls. Op 8 juni zal de metalband neerstrijken in het GelreDome Arnhem. Kaarten voor het concert zijn reeds in de verkoop gegaan en kan je verkrijgen via de website van Ticketmaster. De band The Raven Age gaat mee als support act.

 

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.