Medewerker Songfestival overleden na ongeluk

Geschreven door op 15 mei 2019 om 15:20
Het Grote Songfestivalfeest, Duncan Laurence, Eurovisie Songfestival - Fotocredits: Yaroslav Dorn - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Een medewerker van het Eurovisie Songfestival 2019 is overleden na een ongeluk. De man liep ernstig letsel op tijdens werkzaamheden.

Medewerker Songfestival overleden

Er is een tragisch ongeluk gebeurd tijdens voorbereidingen op het Eurovisie Songfestival in 2019. Een zesenzestigjarige chauffeur is overleden nadat hij geraakt werd door een vallende lichtinstallatie. Volgens The Times Of Israel was het slachtoffer op het moment van het ongeluk bezig met het uitladen van zijn vrachtwagen. De Israëliër brak meerdere ribben en liep ernstig letsel op aan zijn hoofd en rug. Hij werd overgebracht naar een ziekhuis. Operaties volgden onmiddellijk. Een dag later, op woensdag 15 mei 2019, kwam het nieuws naar buiten dat de man is overleden. De organisatie van het Songfestival heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden.

Oorzaak

Politie en het ministerie van Volksgezondheid zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk. Hoewel nog onbekend is wie er verantwoordelijk is, blijkt uit eerste berichten dat er veiligheidsvoorschriften zijn overtreden bij de omgang met de installatie.

Eurovisie Songfestival 2019

De jaarlijkse zangwedstrijd vindt in 2019 plaats in Tel Aviv, Israël. Het Songfestival is tevens de grootste muziekshow ter wereld. In 2016 werd het evenement door meer dan 200 miljoen mensen bekeken op tv. In 2019 strijden artiesten uit eenenveertig landen voor de winst tijdens twee halve finales en een finale.

 

Bronnen: eurovision.tv, The Times Of Israel

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Eurovisie Songfestival Nieuws · Festivals · Nieuws