5 Afrikaanse songs die je gehoord moet hebben

Geschreven door op 9 maart 2016 om 13:40
The African Mamas - Screenshot YouTube

Afrikaanse muziek, je hoort het niet veel terug in de Billboard Charts. Maar deze muziek is heerlijk om op te swingen. Daarom hebben wij van Artiesten Nieuws vijf toffe Afrikaanse songs voor je op een rijtje gezet, waar je weer helemaal vrolijk van wordt. Shaken met die heupen!

1. Touri Idjé Bibi – Samba Touré

Het nummer Touri Idjé Bibi komt van het album Gandadiko van de in Timboektoe geboren zanger Samba Touré. Hij word beschouwd door velen als de beste gitarist van Mali.

2. Juguya – Baba Commandant and the Mandingo Band

Baba Commandant en de Mandingo band zijn afkomstig uit Burkina Faso en leadzanger Mamadou Sanou (Baba Commandant) is erg gerespecteerd in de muzikale community. Jugaya betekent de slechtheid, maar het nummer is een mix van heerlijke Afrikaanse funkrock en afrobeat.

3. Mardi Gras – Pierrie Kwenders

Pierre Kwenders is de artiestennaam van de Congolees-Canadees José Louis Modabi. Kwenders zingt en rapt in het Engels, Frans, Lingala en Tshiluba en staat bekend om het mixen van typisch Afrikaanse muziek met westerse pop en hiphop. Het nummer Mardi Gras komt van zijn EP Whisky & Tea uit 2013.

4. Sex Veve – Verckys et l’Orchestre Vévé

Verckys Kiamuangana Mateta, of gewoon Verckys, is een soukous (een populair muziekgenre afkomstig van de Congolese rumba) artiest uit een regio genaamd The Congo. Hij is zanger, componist, saxophonist en band leader van zijn eigen band Orchestre Vévé. Zijn muziek is een mengelmoes van Congolese funk, afrobeat en psychedelische rumba.

5. Al Hassidi Terei – Songhoy Blues

Songhoy Blues is een desertbluesband uit Mali. De groep bracht vorig jaar hun debuutalbum Music In Exile uit in samenwerking met producer Nick Zinner (gitarist van de Yeah Yeah Yeahs). In hun muziek zitten rock en hiphopelementen, maar in de kern blijft het dichtbij de muziek van Mali.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Videos