Gorillaz werkt aan nieuwe muziek

Geschreven door op 13 oktober 2015 om 11:35

Hoogstwaarschijnlijk komt de virtuele Britse band Gorillaz volgend jaar met nieuwe muziek. Jamie Hewlett liet weten dat er plannen liggen voor volgend jaar.

In een interview met DIY liet Hewlett weten dat hij momenteel bezig is met nieuw materiaal voor de band.

“Het wordt volgend jaar. Ik werk er momenteel aan en het gaat best lekker.”, aldus Hewlett. “Ik ben erg enthousiast. Ik wil er niet teveel over zeggen, maar ik zit in de fase experimenteren. Wat ik vooral niet doe in deze creatieve fase is naar andermans tentoonstellingen gaan en hun werk bewonderen. Dat heeft mijn creatieve proces in het verleden gedwarsboomd. Ik sluit mijn ogen en wil niets meekrijgen van wat anderen doen.”

Nieuwe Gorillaz portretten

In januari postte artiest- en Gorillaz medeoprichter Jamie Hewlett al een paar nieuwe portretten op het Instagram kanaal van de band. Hij reageerde op een vraag die in de comments werd geplaatst: “Yes Gorillaz Returns”. Dit was de eerste grote hint naar de terugkeer van de band. Het nieuwe materiaal wordt de follow-up van het album The Fall, wat alweer in 2010 uit kwam. Luister hieronder naar een nummer van dat album, wat volledig werd opgenomen tijdens een tour op de Ipad van medeoprichter Damon Albarn.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Gorillaz Nieuws · Nieuws