Hoe gaat het met de winnaars van The Voice of Holland?

Geschreven door op 31 januari 2016 om 16:15
Logo: the voice of holland (TVOH)

Op Social Media worden The Voice of Holland winnaars weggezet als eendagsvliegen. Maar is dat ook zo? Wordt populaire Maan ook een eendagsvlieg?

Ben Saunders (seizoen 1 The Voice of Holland)

Toen Ben Saunders kwam auditeren wisten de coaches niet hoe snel ze op de rode knoppen moesten drukken. De vier coaches van dat seizoen, Jeroen van der Boom, Angela Groothuizen, Nick & Simon en VanVelzen, wisten het wel: een artiest met karakter die het ver zou gaan schoppen. Uiteindelijk koos Ben voor VanVelzen en daarmee won hij de talentenjacht. Zijn leven veranderde hierdoor compleet. Hij had veel meer geld om te besteden en liet hier geen gras over groeien. Hij leefde alsof er een geldboom in zijn tuin groeide. Althans, dat vertelde hij in 2013 in een interview met Veronica Magazine. Daar had hij achteraf behoorlijk spijt van. Voor Ben gingen de optredens ineens hard achteruit toen hij lid werd van de beruchte motorbende Satudarah. Tegenwoordig kan hij dan ook niet meer rond komen van de optredens, vertelde hij later aan Metro. Jammer Ben!

Iris Kroes (seizoen 2)

Met haar prachtige stem in combinatie met haar harp, wist de Friese Iris Kroes het publiek muisstil te krijgen tijden haar auditie. De blonde krullenbol wordt ook wel het meisje met de harp genoemd. Binnen vijftien seconde waren alle stoelen gedraaid en kon het avontuur voor haar beginnen. Na haar overwinning bij The Voice leek ze geen eendagsvlieg te worden. Ze bracht haar debuutalbum First uit met nummers die ze zelf heeft geschreven. Ze heeft met dat album nog geen hitjes gescoord, dat is de reden dat we niet veel over haar horen. Echter, ze is zeker nog steeds druk bezig met haar muziek. Dit jaar gaat ze het hele land rondtoeren met een gloednieuwe band. En natuurlijk is de harp ook weer van de partij!

Leona Philippo (seizoen 3)

Een zangeres met pit! Ze stormde niet zonder ervaring het podium van The Voice op. Leona speelde in 2001 de hoofdrol in de musical Aida. Toch vond ze het in 2012 tijd voor iets anders: The Voice Of Holland. Trijntje Oosterhuis coachte haar naar de overwinning. Na de talentenjacht ging het hard met de zangeres. Haar hoogtepunt was toen ze naast Lionel Richie op het podium stond tijdens Symphonica in Rosso. Tegenwoordig schuift ze regelmatig aan als tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Julia van der Toorn (seizoen 4)

Tijdens het vierde seizoen van The Voice of Holland won de zeventien-jarige Julia van der Toorn. Met haar gitaar en haar eigen versie van ‘Oops!… I Did It Again’ veroverde ze onze harten. Na haar overwinning was ze niet meer van het podium te slaan.  Vorig jaar was ze bijvoorbeeld te zien in het programma De Beste Zangers van Nederland. Ook besloot het talent een artiestennaam aan te nemen: Julia Zahra.

O’G3NE (seizoen 5)

De zusjes Lisa, Amy en Shelley oftewel O’G3NE waren in 2014 de grote verrassing van The Voice Of Holland. Niet één, niet twee maar drie stemmen die heerlijk bij elkaar klonken. Na hun voortreffelijke auditie waren ze direct de publieksfavoriet. Het kon dan ook niet anders dan dat zij als groep The Voice zouden winnen. De drie meiden waren absoluut niet onbekend met het podium. In 2007 werden de drie elfde op het Junior Eurovisie Songfestival. Zeven jaar later wonnen ze dus The Voice en sindsdien is er geen weekend rust voor het trio. Je zou zeggen dat ze nu alles wel een beetje hebben bereikt, maar er is één ding waar de meiden nog van dromen: Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, zo vertelden ze eerder aan RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.