Metallica eert Manchester met cover van ‘Don’t Look Back In Anger’

Geschreven door op 30 oktober 2017 om 13:27
Metallica Live @ Ziggo Dome Amsterdam 2017 - Fotocredits: Yascha Hoendervangers (ArtiestenNieuws)

Metallica stond op zaterdag 28 oktober in de Manchester Arena en speelde daar een bijzondere cover van Oasis-klassieker ‘Don’t Look Back In Anger’.

Metallica eert Manchester met Oasis-cover

Metallica heeft de slachtoffers van de aanslag bij de Manchester Arena herdacht met een bijzondere cover van de Oasis-track ‘Don’t Look Back In Anger’. De legendarische Amerikaanse metalband stond op zaterdag 28 oktober in de Manchester Arena.

Gitarist Kirk Hammett en bassist Robert Trujillo speelden een deel van het Oasis-nummer ter nagedachtenis aan de verschrikkelijke aanslag bij het concert van Ariana Grande, bij dezelfde concertzaal. Het aanwezige publiek zong massaal mee, wat voor kippenvel zorgde bij drummer Lars Ulrich. Ulrich deelde een video van het bijzondere moment op zijn Twitterpagina.

‘Don’t Look Back In Anger’

Hoewel de Oasis-klassieker al in 1996 een enorme wereldwijde hit was, groeide het na 22 mei 2017 uit tot officieus anthem van de stad Manchester. Het nummer werd veelvuldig gebruikt bij odes en herdenkingen aan de slachtoffers van de aanslag.

Onder meer Coldplay-frontman Chris Martin en Ariana Grande zongen het nummer samen tijdens het benefietconcert One Love Manchester. Ook voormalig Oasis-frontman Liam Gallagher zong het nummer voor het eerst, tijdens zijn show op het Britse festival Glastonbury.

‘WorldWired Tour’

Metallica is momenteel druk bezig met het Europese deel van haar enorme WordWired Tour, ter promotie van het in november uitgebrachte album ‘Hardwired… To Self-Destruct’. In september betrad de band nog tweemaal het podium van de Amsterdamse Ziggo Dome.

 

Bron: Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Metallica Nieuws · Nieuws