Live Report: Victories at Sea in Steck, Delft

Geschreven door op 5 november 2019 om 19:19
Victories at Sea in Steck – Foto: René Oonk

Afgelopen vrijdagavond speelde de Engelse band Victories at Sea zijn eerste headline show in Steck, Delft. Voor mensen die de afgelopen twee jaar bij concerten van The Editors en The Boxer Rebellion geweest zijn, zijn het geen onbekenden. De band verzorgde daar namelijk de support act.

Victories at Sea live in Steck

Nu is het tijd om zelf naam te gaan maken in Europa. Ze doen hiervoor als eerste Nederland aan. In Nederland zijn ze onlangs een nieuw platencontract aangegaan met het Rotterdamse Gentlemen Recordings. Vanavond komt de band nieuw materiaal uitproberen van het album ‘Everybody’s lost and all I want is to leave’ , dat in januari 2020 gaat uitkomen.

Victories at Sea in Steck – Foto: René Oonk

Victories at Sea in Steck – Foto: René Oonk

The Body Electric trapt af

Het Rotterdamse Body Electric mag de avond openen. De band haalt zijn invloeden grotendeels uit de jaren 80 New Wave. Dit is vooral heel erg te horen in de eerste twee nummers van de set. In het eerste nummer wordt het vroege Depeche Mode werk gecombineerd met de synthesizer geluid van Kraftwerk. Het volgende nummer is een combinatie van Front 242 en DAF. We houden ons hart vast want dit is twee nummers leuk, maar moet zeker niet de rest van de set zo doorgaan. Waarschijnlijk heeft de band eenzelfde mening want hierna volgt een set waar zij meer hun eigen geluid laten horen. Zo komen we van de New Wave uiteindelijk langzaam in de post-punk terecht.

Victories at Sea in Steck – Foto: René Oonk

The Body Electric in Steck – Foto: René Oonk

Victories at Sea

Als het tijd is voor Victories at Sea, is Steck lekker gevuld met een enthousiast publiek. De set voor vanavond bestaat uit een goede mix van oud- en nieuw materiaal. Het oude werk komt voornamelijk van hun eerste EP en het debuutalbum ‘Everything forever’ uit 2015. Dit zijn de meer catchy indie songs die vooral in de lijn liggen van bands als Mogwai en Diorama. Vooral ‘Florentine’ en ‘Up’ slaan erg goed aan bij het publiek.

Victories at Sea in Steck – Foto: René Oonk

Victories at Sea in Steck – Foto: René Oonk

Het nieuwe werk laat een wat meer persoonlijke kant van de band zien. Na ‘Up’ volgt ‘Ice data centre’, welke wordt aangekondigd als de nieuwe single. Deze volgt wel erg snel op de net een maand eerder uitgekomen single ‘Quiet house’. Alles wijst erop dat de mannen van Victories at Sea staan te trappelen om hun nieuwe werk snel aan de rest van de wereld te laten horen.

Live slaan de nummers goed aan. Het afwachten op de release in januari is nu echt begonnen. Hopelijk volgt er snel een tour door Nederland en de rest van Europa, waardoor een breder publiek kennis kan maken met het geluid van de Britse band.

Meer weten over de band? Lees hier het interview dat wij eerder hadden met de mannen!

Victories at Sea in Steck – Foto: René Oonk

Victories at Sea in Steck – Foto: René Oonk

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · ·