Cinetree selecteert voor jou de beste films!

Geschreven door op 14 januari 2016 om 18:41

Zie je door de bomen het bos niet meer door de hoeveelheid films, series en documentaires? Bekende curatoren van Cinetree helpen je!

Wat is Cinetree?

Wanneer je op de website van Cinetree belandt, wordt er meteen een vraag op je afgevuurd: ‘Hou jij ook van een goede film?’ Als je op het pijltje klikt om verder te gaan kom je het volgende tegen: ‘Maar zie je door de bomen het bos niet meer…’ Toen Artiestennieuws op deze pagina terecht kwam dachten we meteen: JA, JA herkenbaar! Dus we klikten door. ‘Welkom bij Cinetree. Elke week selecteren wij de beste films & documentaires.’ Wij dachten direct: dat is echt wat voor ons en onze lezers. Vandaar dit artikel! Mocht je jezelf hierin herkennen, lees dan vooral verder.

Wat kan je met Cinetree?

Cinetree is een platform voor verhalen die verteld en gedeeld worden door curatoren die bekend zijn met de filmbranche. Filmkenners zoals acteurs, regisseurs of schrijvers, maar ook filmliefhebbers. Films die raken worden niet door iedereen gevonden: Cinetree heeft als doel deze films niet alleen uit te lichten, maar ook nog eens van context te voorzien. Je hebt altijd de keuze uit zo’n 10 films per maand, met wekelijks nieuwe titels. Elke film heeft een eigen pagina met achtergrond informatie en leuke weetjes. Natuurlijk kan dit niet op lucht bestaan, en daarom vraagt het platform 4,99 per maand aan de abonnees.

Curators van Cinetree

Zoals eerder verteld wordt het platform bijgehouden door curatoren die bekend zijn met de filmbranche. We stellen ze even aan je voor. De eerste is Eddy Terstall, hij is een filmmaker en staat voor het volgende: “Ik wil de maatschappij waarin wij leven optekenen – maar dan wel in toegankelijke films.” Ivo van Hove werkt als theaterregisseur en omschrijft op het platform: “Een feest voor de zintuigen. Dat is mij altijd bijgebleven.” Ook schrijver en actrice Carice van Houten schrijft voor het platform en omschrijft: “Met liefde dit soort films aan ons brengen, ik vind dat een heel mooi initiatief.” Zo zijn er nog twintig andere curatoren die hun bijdrage leveren aan het platform. Wellicht dat je een aantal van hen herkent van tv of theater!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Film Nieuws · Nieuws