Evenementenbranche krijgt uiterlijk begin februari uitsluitsel over garantiefonds

Geschreven door op 6 januari 2021 om 12:38
WOO HAH!, evenementenbranche, A Day At The Park, festivalseizoen, Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!, Festivalpubliek tijdens Vliegende Vrienden 2018 - Fotocredits Shali Blok - ArtiestenNieuws

De Nederlandse evenementenbranche krijgt uiterlijk in februari te horen of het kabinet een garantiefonds opricht, zo meldt 3voor12.

Evenementenbranche krijgt uiterlijk begin februari uitsluitsel

De evenementensector stuurde maandag een brandbrief aan het kabinet waarin het om duidelijkheid vraagt. Bedrijven in de sector willen in januari en februari beginnen met het organiseren van festivals voor het aankomende festivalseizoen, maar dit kan niet zonder garantiefonds. De sector vraagt om een eventuele financiële tegemoetkoming wanneer de coronacrisis opnieuw een streep door de festivalzomer zet.

De Alliantie van Evenementenbouwers stelt in de brandbrief een deadline: uiterlijk 1 februari dient er duidelijkheid te zijn. 3voor12 meldt nu dat het kabinet zich aan deze deadline houdt. De woordvoerder van minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) laat weten dat het kabinet eind januari, uiterlijk begin februari uitsluitsel geeft over het eventuele garantiefonds.

 

Bron: 3voor12

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws