Live Report: Dotan zorgt voor bijzondere avond in het Rijksmuseum

Geschreven door op 9 oktober 2017 om 12:08

Iets meer dan een jaar geleden trad Dotan voor het laatst op. Op 29 september stond de zanger, met band, eindelijk weer op het podium en Artiesten Nieuws was erbij!

Dotan in de passage van het Rijksmuseum

Na iets meer dan een jaar geen optredens meer gegeven te hebben, kondigde Dotan aan op te treden in de passage van het Rijksmuseum op vrijdag 29 september. De zanger wilde dit jaar eigenlijk geen optredens met de band geven, maar maakte voor deze avond een uitzondering.

De passage stond helemaal vol. De mooie muziek galmde door de passage en mensen genoten met volle teugen van het optreden. De locatie was prachtig en Dotan creëerde een intieme huiskamersfeer met zijn muziek en mooie teksten.

7 Layers

De band begon, een paar minuten na tijd, met de intro en greep het publiek vanaf het eerste moment. Dit intro leidde het eerste nummer in dat Dotan voor het publiek speelde: Sound Of Love’. Een nummer dat op geen van beide albums van de zanger staat, maar wel altijd live gespeeld wordt.

Naast andere bekende nummers zoals: ‘Let The River In’, ‘Hungry’ en ‘Fall’ werd ook het gevoelige nummer ‘7 Layers’, titeltrack van Dotans laatste plaat, gespeeld. Niet op het podium, maar midden tussen het publiek. Daar stond de zanger zonder versterkers, zonder band en zonder microfoon het nummer te spelen dat hij voor zijn vader schreef. Daarnaast werd ook het meer dansbare nummer Diamonds In Our Bones’ gespeeld.

Dotan live in het Rijksmuseum - Foto: Pernella Vermeulen (ArtiestenNieuws)

Dotan live in het Rijksmuseum – Foto: Pernella Vermeulen (ArtiestenNieuws)

‘Home’ bij Dotan

Het nummer ‘Home’ kan natuurlijk niet missen tijdens een optreden van Dotan. Eerder op de avond speelde hij al Home II’ (voor de kenners) en de avond werd afgesloten met het nummer Home’. In 2014 zorgde dit nummer voor de doorbraak van Dotan en werd het uitgeroepen tot ‘Song van het jaar’.

Het nummer werd de soundtrack van het WK voetbal en was het troostlied rond de MH17 ramp. Een nummer dat veel mensen raakt. De hele passage zong mee: “We are coming home, we are coming home”. De perfecte afsluiter van een bijzondere avond.

Expositie in het Rijksmuseum

Afgelopen jaar is Dotan de #insidemybones actie gestart, naar aanleiding van zijn nummer ‘Bones’. Hij vroeg daarbij om ongefilterde verhalen te delen; oprechtheid en eerlijkheid. Hier kreeg de zanger ontzettend veel reacties op.

In samenwerking met het Rijksmuseum startte hij een expositie. Foto’s van BN’ers worden tentoongesteld, terwijl je door een koptelefoon hun eerlijke en ongefilterde verhalen hoort. Voorafgaand aan het pop-up concert was de opening van de expositie, die tot 5 oktober te zien is.

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Indian Summer 2018 kondigt o.a Guus Meeuwis, DJVT en Dotan aan Yes! Indian Summer Festival heeft haar eerste namen bekendgemaakt! Onder meer Guus Meeuwis, Dotan en De Jeugd van Tegenwoordig komen naar het festival...
Live Report: Stone Sour en The Pretty Reckless denderen door het Klokgebouw Op donderdag 23 november is het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven de thuishaven voor The Pretty Reckless en Stone Sour. Artiesten Nieuws was erbij! ...
Dauwpop 2018 maakt eerste 16 namen bekend met o.a. Kensington! Het Hellendoornse festival Dauwpop heeft de eerste 16 namen van haar line-up aangekondigd! Op de editie van 2018 zullen onder andere Kensington, Trigg...
Live Report: Vetrar Draugurinn en Kobra and the Lotus in Merleyn Op maandagavond 20 november gaven Vetrar Draugurinn en Kobra and the Lotus een optreden in het Nijmeegse Merleyn. En Artiesten Nieuws was erbij!...
Eerste namen voor Paaspop 2018 bekend: o. a. Kensington en Dotan De organisatie van Paaspop maakt de eerste selectie namen bekend voor de editie van 2018. Onder andere Nothing But Thieves, Kensington en Dotan staan ...
Royal Blood maakt verpletterende indruk in AFAS Live Op vrijdag 10 november stond de Britse rocksensatie Royal Blood op het podium van AFAS Live. Artiesten Nieuws was erbij en was getuige van een spectac...
Artikel Categorieën:
Artiesten · Concert · Dotan Nieuws · Nieuws · Reports en Reviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu