Live report: Ruben Schaap viert debuutalbum met releaseshow

Geschreven door op 6 maart 2019 om 14:57
Ruben Schaap - Foto Niels Zweekhorst, Studio Collector (persfoto, toestemming van artiest in mail, cropped)

Op donderdag 28 februari 2019 stond Ruben Schaap in Cultura Ede. De zanger vierde deze avond de release van zijn debuutalbum ‘ZOET’.

Release show

Op vrijdag 1 maart 2019 kwam, na twee jaar werk, het debuutalbum van Ruben Schaap uit. ‘ZOET’ is een Nederlandstalig album, vol met catchy songs en fijne teksten. De release van het album werd in stijl gevierd in Cultura Ede, op donderdag 28 februari 2019.

Ruben Schaap - Foto: Niels Zweekhorst, Studio Collector (persfoto, toestemming van artiest in mail)

Ruben Schaap – Foto: Niels Zweekhorst, Studio Collector (persfoto, toestemming van artiest in mail)

Intieme start

Met een intieme setting op het podium betreedt Ruben al spelend het podium. Alleen zijn gitaar- en stemgeluid vullen de zaal. Aandachtig luistert de zaal naar de Engelse teksten. Later wordt het publiek echter verrast met een taalswitch. De zanger eindigt het nummer in het Nederlands en maakt duidelijk dat de volgende tracks Nederlandstalig zijn.

De zaal is stil en geniet met volle teugen van de muziek. Ruben weet met zijn optreden een intieme huiskamersfeer te creëren.

‘Als het avond is’

Halverwege de set wordt Margot Zoer het podium opgevraagd. Na een samenspel met voorprogramma Jordi Martin, volgen twee duetten met de zangeres. Samen zingen ze een cover van het nummer ‘Als Het Avond Is’ van Suzan & Freek. Dit wordt opgevolgd door ‘Altijd’, afkomstig van de nieuwe EP. Het nummer is opgenomen met Margot en wordt dan ook in duetvorm gespeeld tijdens de show.

ZOET

Gedurende de show vertelt Ruben over de nummers, terwijl voorafgaand aan een track een kort gedicht wordt voorgedragen. Hierna wordt het nummer ‘Tijd’ gespeeld. Deze is niet op de EP te vinden en is dan ook nog niet uitgebracht. Het is een dierbaar nummer dat de zaal nog stiller krijgt. Verder worden alle nummers van de EP gespeeld, zoals ‘Tunnelvisie’ en ‘ZOET’. De avond wordt afgesloten met het nummer ‘Verlegen’ dat het merendeel van de zaal al kende.

‘ZOET’ is nu te beluisteren op Spotify.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.