The Boomtown Rats komen na ruim dertig jaar met nieuw album!

Geschreven door op 6 juli 2017 om 11:38
Bob Geldof (The Boomtown Rats) - Foto Andrew Stawarz (Flickr)

The Boomtown Rats komen na meer dan dertig jaar met een nieuw album! De band van frontman Bob Geldof heeft 26 nieuwe tracks opgenomen.

The Boomtown Rats komen met nieuw album

Goed nieuws voor alle fans van The Boomtown Rats: de Ierse band komt terug met een nieuw album! In 1984 verscheen de laatste plaat van de band, getiteld ‘In the Long Grass’. In 1986 besloten de rockers er een punt achter te zetten, maar in 2013 kwamen ze weer bij elkaar voor enkele optredens.

‘Mega’

Nu blijkt de band dus met een nieuw album te komen! Zanger Bob Geldof zei tegen het Britse ‘Mirror’ dat ‘The Rats’ maar liefst 26 nieuwe tracks heeft opgenomen. Deze nieuwe nummers zullen eerst als een aantal EP’s gereleased worden, waarna ze samengevoegd worden als album:

“Wat we waarschijnlijk gaan doen is een serie EP’s uitbrengen. Het album ga ik ‘Mega’ noemen,” aldus Geldof. De zanger vervolgt: “Ik ga vier nummers uitbrengen en dan een paar maanden later nog vier, en dan nog vier, waardoor we de muziek over tijd kunnen uitspreiden maar ook zodat we andere dingen kunnen doen.”

Wanneer de nieuwe plaat van de Ieren zal verschijnen is niet bekend.

‘I Don’t Like Mondays’

Bob Geldof en co. behaalden in de jaren zeventig en tachtig wereldwijd succes met haar muziek. Vooral de track ‘I Don’t Like Mondays’ werd een grote hit in Nederland: het nummer behaalde de tweede plaats in de Nederlandse Top 40.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.