Slipknot in 2015 naar Heineken Music Hall

Geschreven door op 13 oktober 2014 om 11:57
Shawn Clown Crahan (Slipknot) cropped - Foto Ralph Arvesen (Flickr, CC BY 2.0)

De heavymetalband Slipknot zal op volgend jaar een concert geven in Nederland. Op 1 februari 2015 zal de Amerikaanse band te vinden zijn in de Heineken Music Hall te Amsterdam. 

Met nieuwe maskers, een geheel nieuwe tour-opzet en nieuwe muziek is Slipknot er klaar voor om de Heineken Music Hall te laten zien dat ze er nog zijn. Of zoals Taylor uitlegt: “We make pieces of art. We make fists of fury. We make bursts of musical fucking frenetic energy, and we always will. We’re here to stay.”

Voorverkoop Slipknot

De kaartverkoop van het concert van Slipknot in de Heineken Music Hall start op vrijdag 17 oktober om 10.00 en verloopt via de website van Ticketmaster. Wil je zeker zijn van kaarten voor het concert of heb je geen zin om te wachten op de kaartverkoop? Dan kan je nu alvast je kaarten reserveren via  Topticketshop.

 

Slipknot

Slipknot is een Amerikaanse heavymetalband uit Des Moines, Iowa. De band werd in 1995 opgericht door  Paul Gray, Shawn Crahan en Anders Colsefini. Alleen Shaw ‘Clown’ Crahan is nog actief lid van de band. Leadzanger Anders Colsefini was slechts van 1995 tot 1997 deel van de band en bassist Paul Gray overleed in 2010 op 38-jarige leeftijd, waarschijnlijk door een overdosis morfine.

De bandnaam, Slipknot, werd pas na een paar jaar gevonden. er bestaan overigens geruchten dat de naam Slipknot zou zijn afgeleid van de gelijknamige, oude webbrowser. De naam Slipknot betekent schuifknoop, wat een vereenvoudigde variant is van de strop of beulsknoop. Elk van de negen bandleden is gemaskerd op het podium en in videoclips. Meestal worden er nieuwe maskers gedragen na elke tournee of na elk nieuw album.

Het eerste album, Mate.Feed.Kill.Repeat, is door de band in eigen beheer uitgebracht. De latere albums zijn uitgebracht via het op metal gerichte platenlabel Roadrunner. Slipknot behoort tot de hardere nu-metalbands en is een van de bestverkopende bands in het genre. Met het nummer Before I Forget heeft de band een Grammy gewonnen voor beste metal-act.

Bekijk hieronder Slipknot’s volledige live concert uit 2013, tijdens Monsters of Rock.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertaankondigingen · Slipknot Nieuws