Vengaboys scoort nummer 1-hit in Oostenrijk dankzij schandaal

Geschreven door op 22 mei 2019 om 12:48

De Nederlandse formatie Vengaboys staat na jaren weer op nummer één! Het nummer ‘We’re Going to Ibiza’ is dankzij een politiek schandaal in Oostenrijk in de hitlijsten van het land beland.

Vengaboys scoort in Oostenrijk

Twintig jaar na de release van ‘We’re Going to Ibiza’ heeft Vengaboys in 2019 opnieuw succes met de track. Het nummer staat op de eerste plek van de Oostenrijkse I-Tunes charts dankzij een politiek schandaal in dat land. In een onlangs verschenen video is te zien hoe Politicus Heinz-Christian Strache zich op Ibiza laat omkopen.

De Duitse komiek en tv-ster Jan Böhmermann deelde de video van ‘We’re Going to Ibiza’ op Twitter als grappig bedoelde reactie. Het bericht werd door zijn 2 miljoen Twitter-volgers opgepakt. Hierdoor steeg het nummer meteen naar de eerste plaats in de hitlijsten. De track groeide zelfs uit tot protestlied tegen de regering.

Schandaal

FPO-politicus Heinz-Christian Strache bracht onlangs de Oostenrijkse regeringscoalitie ten val door verschillende uitspraken te doen. Deze kwamen aan het licht toen er een onthullende video online verscheen. In het fragment is te zien hoe de politicus zich op Ibiza laat omkopen door een Russische investeerder. De vice-kanselier zou bereidt zijn overheidscontracten aan te bieden in ruil voor financiële steun.

Reactie Vengaboys

Zelf reageerde de Nederlandse danceformatie ook op de plotselinge nummer één-notering. De groep deelde een foto van de Oostenrijkse I-Tunes hitlijst. Daarnaast richt de band zich in haar bericht tot de Duitse grappenmaker. “Hey, Jan Böhmermann, heb jij dit veroorzaakt?”

 

Bronnen: Twitter, I-Tunes, Süddeutsche Zeitung

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Roddels · Vengaboys Nieuws