Warner Music koopt Nederlands dancelabel Spinnin’ Records over

Geschreven door op 14 september 2017 om 12:44
Spinnin' Records - Fotocredits: Spinnin' Records - Bron: Wikimedia Commons

Warner Music Group heeft Nederlands dancelabel Spinnin’ Records, bekend van artiesten als Martin Garrix, Afrojack, Armand van Helden, Tiësto, en Martin Solveig, overgenomen. 

Overname door Warner Music Group

Dat bevestigden zowel WMG als Spinnin’ Records afgelopen donderdag, na berichtgeving door onder meer Music Business Worldwide. Spinnin’ zal een zelfstandig ondernemer worden onder WMG.

100 miljoen dollar

De bedrijven geven geen financiële details prijs. Er gaan echter wel geruchten rond waarin wordt gesproken over een bedrag van 100 miljoen dollar.

Spinnin’ Records

Spinnin’ Records is een Nederlands platenlabel dat in 1999 werd opgericht door Roger de Graaf en Eelko van Kooten. Roger De graaf is erg enthousiast over de samenwerking tussen de twee labels en wordt CEO van Spinnin’ Records. Medeoprichter Eelko Van Kooten heeft echter besloten het bedrijf te verlaten.

Spinnin’ Records is gevestigd in Hilversum en is een van de grootste platenlabels ter wereld op het gebied van dancemuziek. Het label richt zich vooral op house-, trance en dance dj’s. Hiernaast houdt Spinnin’ zich ook bezig met managementdiensten, organiseren ze evenementen en hebben ze een eigen radioprogramma.

Ruzie met Garrix

WMG neemt bij de overname ook een juridisch conflict over. Spinnin’ heeft namelijk nog altijd een conflict met Martin Garrix. Volgens Garrix was er fraude in het contract dat hij als 16-jarige ondertekende. Ondertussen zit Garrix bij Sony Music. Warner behoort samen met Universal en Sony tot de grootste platenmaatschappijen ter wereld.

 

Bron: MusicBusinessWorldwide, NU

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Martin Garrix Nieuws · Nieuws