Live Report: Swedish House Mafia zegt vaarwel in uitverkocht Ziggo Dome

Geschreven door op 8 december 2012 om 16:46
Swedish House Mafia - Steve Angello, Axwell and Sebastian Ingrosso at Café Mambo in Ibiza (Summer 2011) Author: Kevindougans. Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

De Swedish House Mafia heeft gisterenavond in een uitverkocht op een uiterst spectaculaire manier vaarwel gezegd tegen een uitzinnige menigte. De heren Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso maakte er een grote show van dat deel uitmaakte van de One Last Tour.

Het publiek bestond gisterenavond voor een groot deel uit fans uit Engeland en Schotland, omdat er in die regio geen shows waren gepland. En omdat dit de laatste kans was om de helden live aan het werk te zien, waagden velen van hen de oversteek naar Amsterdam. Dat iedereen er zin in had was al snel duidelijk. Vanaf het eerste nummer zat de sfeer er al goed in, dus er hoefde weinig opgewarmd te worden.

De Ziggo Dome bewijst zich ook wederom als een venue waar alle stijlen tot z’n recht kunnen komen. Afgelopen maandag was het team van ArtiestenNieuws bij een concert van The Black Keys waar het dak er werkelijk af werd gespeeld, maar ook de beats van de Swedish House Mafia zorgden voor een knus top feest, ondanks dat er duizenden mensen aanwezig zijn.

Nadat het trio de clubs op veroverden in 2010, brachten de van origine zweedse heren hun grote clubtrack ‘One’ uit met de platina single ‘Miami 2 Ibiza’ met Tinie Tempah. Beide tracks verschenen op het dubbel-gouden compilatiealbum ‘Until One’, die twee jaar nadat hij werd uitgebracht nog steeds in de album top-50 staat. Hierna kwamen de Zweden met de single ‘Save The World’ die afgelopen zomer in de top-tien in Groot-Britannië kwam en over de hele wereld een grote hit werd. Ze luidden het jaar 2011 uit met een show voor 20.000 mensen in de Madison Square Garden in New York, die in een luttele tien minuten was uitverkocht. Dit jaar brachten ze ‘Antidote’ uit, hun hoogste binnenkomer tot nu toe, een samenwerking met Pendulum’s Knife Party. Ook verscheen een tweede en betere Masquerade Motel in Miama en zag het aanstekelijke ‘Greyhound’ het licht, een Zweeds samenwerkingsverband met Absolut Vodka. Deze zomer nam SHM knallend afscheid van het Verenigd Koninkrijk met hun grootste headline show in de Milton Keynes Bowl, tegen een spectaculair decor van vuur, lasers en vuurwerk.

Die knallende show hebben we in de Ziggo Dome wederom gezien. Veel vuurwerk, vette laserlichten en een uitzinnige menigte zorgde voor een fantastische avond. Bekijk hieronder een sfeer impressie van een gedenkwaardige avond op 7 december 2012.

Sfeer impressie Swedish House Mafia – One Last Tour Ziggo Dome Amsterdam 7-12-2012:

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

  • Weet je ook waar ik de rest kan vinden? van de foto’s?

    Heb het hele internet afgestruind voor de foto’s, ik stond vooraan en dus werden er veel foto’s van mijn vriendin en mij gemaakt en zou deze graag terugzien!

    Groetjes

    Lot 12 december, 2012 19:04 Beantwoorden
  • Wij zijn 12-12-12 geweest en geluid was erg goed! Ben de week hiervoor bij Chris Brown geweest en toen was het ronduit rampzalig! De engelsen en wat al niet van die kant komt waren ronduit zwaar irritant en dreigde het voor ons te verstieren. We zijn naar de ring gelopen en daar stonden de NLers, we hebben een top avond gehad! Erg goed en een geweldig feest!

    Bianca 13 december, 2012 20:12 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Nieuws · Swedish House Mafia Nieuws