Tien nummers om de zware storm mee door te komen!

Geschreven door op 18 januari 2018 om 13:00
The Doors - Foto: Elektra Records-Joel Brodsky (Wikimedia, publiek domein)

Nederland gaat gebukt onder één van de zwaarste stormen van de afgelopen decennia. Het KNMI raadt iedereen aan om vooral binnen te blijven. Daarom hebben wij tien stormachtig goede nummers op een rijtje gezet, om door deze zware storm heen te komen!

Tien nummers om de storm mee door te komen

Het stormt in Nederland! Nederland gaat momenteel gebukt onder een zware storm, die volgens weer-expert Helga van Leur slechts 12 keer eerder in deze hevigheid voor kwam sinds het jaar 1900. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor grote delen van het land en adviseert iedereen om binnen te blijven. Blijf dus vooral lekker op je bank hangen en laat je wegblazen door deze stormachtig goede nummers!


10. Riders on the Storm – The Doors

Hoewel ‘Riders on the Storm’ qua tekst weinig met een letterlijke storm te maken heeft, is deze iconische track natuurlijk één van de eerste nummers die naar boven komt wanneer men aan storm denkt! De single verscheen in 1971, vlak voor het overlijden van zanger Jim Morrison.


9. Hurricane – Ilse DeLange


8. Wind of Change – Scorpions


7. Candle in the Wind – Elton John

Elton John schreef zijn emotionele track ‘Candle in the Wind’ in 1973 over Marilyn Monroe, maar herschreef het nummer in 1997 als tribute aan de overleden Britse prinses Diana. De herschreven versie werd een enorm succes en bereikte de top van hitlijsten over de hele wereld.


6. Colors of the Wind – Judy Kuhn (van Disney’s Pocahontas)


5. Sandstorm – Darude


4. Dust in the Wind – Kansas

‘Dust in the Wind’ was één van de eerste akoestische nummers van progrockband Kansas. De tekst van de track is een meditatie op de mortaliteit en de onvermijdelijkheid van de dood.


3. Hurricanes – The Script


2. Calm After the Storm – The Common Linnets


1. Rock You Like A Hurricane – Scorpions

Het tweede nummer van de Duitse hardrockband Scorpions in deze lijst. En in tegenstelling tot powerballad ‘Wind of Change’, is ‘Rock You Like A Hurricane’ een stuk energieker! De track was de lead single van het negende album van de rockers: ‘Love At First Sting’.

 

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes
Responsive Menu
Add more content here...