Nieuwe (pop)punkalbums: Green Day, Sum 41 en NOFX brengen deze week platen uit!

Geschreven door op 3 oktober 2016 om 14:21
Sum 41 - Foto: Sven Mandel - Wikimedia Commons

Het belooft een mooie week te worden voor liefhebbers van punkrock en poppunk: Green Day, Sum 41 en NOFX brengen op 7 oktober allen een nieuw album uit!

Green Day – Revolution Radio

De mannen van Green Day brachten de afgelopen maanden al drie nieuwe nummers uit: Bang Bang, Revolution Radio en Still Breathing. Vanaf vrijdag is eindelijk ook de rest van de in totaal 12 nieuwe nummers te beluisteren; dan brengt de wereldberoemde band namelijk het twaalfde album, dat eveneens Revolution Radio heet, officieel uit!

YouTube player

Sum 41 – 13 Voices

Ook Sum 41 kwam al met drie nieuwe nummers: Fake My Own Death, War en God Save Us All (Death to POP). De poppunk-grootheden, die vooral begin jaren 2000 enorm populair waren, brengen op 7 oktober het album 13 Voices uit; het is het zesde studioalbum van de Canadezen en de eerste nieuwe plaat sinds zanger Deryck Whibley is hersteld van zijn gezondheidsproblemen door alcoholmisbruik. Bovendien is 13 Voices het eerste album sinds Chuck uit 2004 waarop de geliefde gitarist Dave ‘Brownsound’ Baksh te horen is!

YouTube player

NOFX – First Ditch Effort

De punkrock-legendes van NOFX brengen voor het eerst sinds 2012 weer een nieuwe plaat uit. First Ditch Effort is het dertiende studioalbum van de Amerikanen die al sinds de jaren 80 actief zijn en controversiële onderwerpen, teksten en songtitels nooit schuwen. Zo kwam de band afgelopen zomer al met de eerste nieuwe singles genaamd Oxy Moronic en Six Years On Dope:

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.