Fans Eagles of Death Metal willen band op nummer 1

Geschreven door op 16 november 2015 om 10:55
Eagles of Death Metal - By Alfred Nitsch (Own work) [CC BY-SA 3.0 at (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/at/deed.en)], via Wikimedia Commons

Fans van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal willen het nummer ‘Save a Prayer’ van de band op nummer 1 krijgen in de Britse hitlijsten.

Eagles of Death Metal

De fans zeggen op hun Facebookpagina: “Help Eagles of Death Metal naar nummer één uit solidariteit, tegen terrorisme en voor vrede”. De fans benadrukken dat het hier niet om financieel gewin gaat, aangezien de royalties van de cover naar Duran Duran gaan.

Het nummer heeft nog wel een lange weg te gaan. Maandagochtend stond Save a Prayer pas op nummer 30 in de Britse iTunes-lijst. In Nederland staat het nummer op nummer 8 en in België op nummer 72.

Bij de aanslagen in Parijs afgelopen vrijdag kwamen tijdens een concert van de band in de concertzaal Bataclan 89 mensen om. Eén crewlid van Eagles of Death Metal heeft de aanslag niet overleefd.

Artiesten geschokt

De muziekwereld heeft verslagen gereageerd op de aanslagen in Parijs. De Foo Fighters annuleerden hun Europese tour, U2 legde bloemen bij de concertzaal, Justin Bieber vroeg een minuut stilte en Madonna hield een lange speech.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Eagles Of Death Metal Nieuws · Nieuws