Eagles of Death Metal’s frontman noemt protesterende studenten walgelijk

Geschreven door op 27 maart 2018 om 16:27
Eagles of Death Metal - By Alfred Nitsch (Own work) [CC BY-SA 3.0 at (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/at/deed.en)], via Wikimedia Commons

Jesse Hughes heeft felle kritiek geuit op studenten die meeliepen in de ‘March For Our Lives’. De frontman van Eagles of Death Metal noemde de protesteerders zielig en walgelijk. Inmiddels is zijn post van Instagram verwijderd.  

Frontman Eagles of Death Metal noemt protesterende studenten zielig en walgelijk

Eagles of Death Metal-frontman Jesse Hughes heeft op Instagram felle kritiek geuit op de March For Our Lives. Honderdduizenden mensen liepen mee in het door-studenten-geleidde protest tegen wapengeweld in Amerika.

De zanger die betrokken was bij de aanslag in Bataclan noemde de mars ‘zielig en walgelijk‘ in een uitgebreid betoog op Instagram. Hij schreef onder andere: “Als overlever van een massaschietpartij kan ik je uit eerste hand vertellen dat iedereen die protesteert en vrij neemt van school de nagedachtenis aan de omgekomen slachtoffers bezoedeld.”

Verderop in de post zei Hughes: “Mogen al deze verachtelijke misbruikers van de doden zo lang mogelijk leven, zodat ze de maximale tijd hebben om te schaamte te verdragen.”  De frontman plaatste ook een afbeelding op Instagram die de wapenregulatie vergelijkt met een man die zijn penis afhakt om verkrachting te voorkomen.

Eerdere controverse

De Bataclan-overlever zorgde al eerder voor controversie met zijn uitspraken. In een interview beschuldigde hij beveiligers ervan te hebben samengespannen met terroristen bij de aanslag in Bataclan. Daarnaast zou wapenregulering in Frankrijk ook niet hebben geholpen het drama te voorkomen. 89 mensen kwamen om toen terroristen tijdens een optreden van Eagles of Death Metal het vuur openden, waaronder ook medewerkers van het poppodium.

Hevige kritiek

Verschillende artiesten, celebrities en Twitteraars spraken Hughes aan op deze en op eerdere aanspraken. Inmiddels zijn de posts van Instagram verwijderd.


March For Our Lives

De March For Our Lives is een demonstratie die oproept tot striktere wapenregulering in Amerika. Het door-studenten-georganiseerde evenement werd gehouden naar aanleiding van de zoveelste schietpartij op een Amerikaanse school. In Amerika liepen naar schatting meer dan een miljoen mensen mee, wat het een van de grootste protesten in de Amerikaanse geschiedenis is.

Bron: Smashpress, NME.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Eagles Of Death Metal Nieuws · Fun Content · Nieuws · WTF