Live Report: Overstuur is hét technofeest in Arnhem

Geschreven door op 31 december 2018 om 12:13
The Other Favourites, Paula Temple, Tabitha, Moonchild, tickets winnen, Exit Eden, The Black Madonna, collabro, Mercury Rising, BlocBoy JB, Ultimate Eagles, Concert, publiek, show, optreden - Bron Pixabay (Creative Commons Zero (CC0) license) Louis Cole Joris Voorn

In de nacht van tweede kerstdag vond hét technofeest van Arnhem weer plaats: Overstuur! Artiesten Nieuws was erbij en deed verslag.

Overstuur in Luxor Live

In de nacht van woensdag 26 december lagen de meeste mensen misschien in bed, maar die hebben wel wat gemist! Deze nacht vond er weer een uitverkochte editie van Overstuur plaats in de bovenzaal van Luxor Live, van 12 uur ’s nachts tot 5 uur ’s ochtends. En hoe! Ditmaal ging het om een speciale kersteditie. Speciaal voor Overstuur gemaakte LED-strips zorgden voor een fantastische lichtshow. Hierdoor, en door de donkere, intieme sfeer binnen, creëerde het feest een Berlijnse technosfeer.

Line-up

Residents Tyco, Potwil en Gate 44 speelden het dak er weer af, met als kers op de taart een show van gastartiest Mangø. Tyco opende de avond met fijne deuntjes, gevolgd door een strakke show van Potwil. Daarna was Mangø aan de beurt, die vlekkeloos techno plaatjes draaiden op vinyl. De avond werd keihard afgesloten door Gate 44, die anderhalf uur lang het laatste beetje energie uit het publiek trok!

Overstuur

Overstuur is een technofeest dat eens in de 3 maanden wordt georganiseerd in Arnhem. Het concept is ongeveer een jaar geleden bedacht door vier Arnhemse jongens, die vonden dat de stad wel wat meer techno kon gebruiken. Inmiddels hebben er al vijf edities plaatsgevonden. Wat Overstuur speciaal maakt, is dat zij en de uitgenodigde artiesten niet alleen plaatjes draaien, maar ook zelf muziek produceren.

De eerste twee edities van het feest vonden plaats in 8-bit, een klein zaaltje in Arnhem. Maar nadat deze beide edities geheel uitverkocht raakten, zijn ze verhuisd naar een grotere ruimte: de bovenzaal van Luxor Live.

Volgende editie

Elke drie maanden vindt er een editie plaats. De volgende staat op 29 maart op het programma. Houd de Facebookpagina van Overstuur in de gaten voor meer info, want dit wil je niet missen!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertverslagen · Fun Content · Nieuws · Reports en Reviews