IJslandse Songfestival-act Hatari getreiterd tijdens terugreis

Geschreven door op 22 mei 2019 om 15:20
Hatari - Fotocredits: Martin Fjellanger, Eurovision Norway, EuroVisionary - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

De bandleden van Hatari, de IJslandse Songfestival-inzending, hebben een lastige terugvlucht achter de rug. De mannen kregen onder meer de slechtste stoelen in het vliegtuig toebedeeld.

Terugreis Hatari bemoeilijkt

Songfestival-act Hatari is inmiddels weer terug op IJslandse bodem. De terugvlucht van de heren verliep echter niet geheel vlekkeloos. De problemen begonnen bij de veiligheidscontrole op de Israëlische luchthaven, waar zanger Klemens Hannigan werd tegengehouden. De IJslandse zender RÚV meldt dat het personeel verbaasd was een naaimachine in zijn koffer aan te treffen. De artiest mocht pas weg na een verhoor. Hierdoor was de groep pas enkele minuten voor het vertrek van de vlucht aan boord.

Einar Stef, drummer van de band, deelde een foto op Instagram. In dit bericht is te zien dat Hatari slechte plaatsen in het toestel kreeg toebedeeld. De Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al heeft de drie heren allemaal een plek gegeven in het midden van drie verschillende rijen. Stef vermoedt dat dit opzettelijk gedaan is.

Ophef IJslandse act

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival was te zien hoe het drietal een banner met Palestijnse kleuren en het woord ‘Palestine’ ophield. Omdat het muziekfeest geen politiek karakter mag hebben, namen beveiligers de vlag meteen in beslag. De Israëlische omroep KAN, die de show uitzond, liet naderhand weten dat de IJslandse inzending gestraft kan worden voor de rebelse actie.

Voorafgaand aan het Songfestival spraken de bandleden van Hatari al over hun politieke insteek. De artiesten hadden een tegenstrijdig gevoel over hun deelname aan het event. Dit vanwege het slepende conflict tussen Israël en Palestina.

 

Bronnen: RÚV.is, Instagram

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.