Explosions In The Sky viert twintigjarig jubileum in TivoliVredenburg

Geschreven door op 4 juli 2019 om 13:14
Munaf Rayani (Explosions In The Sky) - Foto: LivePict.com - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Explosions In The Sky bestaat twintig jaar en viert dit met een speciale tour! In mei 2020 treden de Amerikaanse rockers op in TivoliVredenburg te Utrecht.

Explosions In The Sky in TivoliVredenburg

In 2019 is het exact twintig jaar geleden sinds Explosions In The Sky werd opgericht. Reden genoeg voor de Amerikaanse rockband om op tour te gaan! Op vrijdag 1 mei 2020 brengen de heren hun mix van progressieve rock en elektronische sounds naar de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Het publiek kan deze avond hits verwachten uit het gehele repertoire van de formatie. Zo komen hits als ‘Your Hand In Mine’, ‘So Long, Lonesome’ en ‘Waking Up’ ongetwijfeld voorbij.

Concertkaarten

De ticketverkoop gaat van start op woensdag 10 juli 2019 om 10:00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk dan eens hier.

Explosions

Explosions In The Sky bracht sinds de oprichting van de groep maar liefst acht platen uit, waaronder ‘Those Who Tell the Truth Shall Die, Those Who Tell the Truth Shall Live Forever’. Met dit album uit 2001 trok de Amerikaanse band destijds veel media-aandacht. Er bestonden geruchten dat de formatie een link zou hebben met de aanslagen op 11 september dat jaar, die kort na de release van de plaat plaatsvonden. Al snel bleek dat de groep niks met de aanslagen te maken had, maar de aandacht leverde het viertal veel nieuwe fans op. In 2016 verscheen het meest recente album van de band, ‘The Wilderness’. Hierop experimenteert de formatie met onder meer krautrock, progrock en dreampop.

Beluister hieronder de hit ‘Your Hand In Mine’:

YouTube player

 

Bronnen: TivoliVredenburg, Twitter, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.