SOAD’s Serj Tankian beschrijft laatste ontmoetingen met Chris Cornell

Geschreven door op 30 mei 2017 om 14:24
Serj Tankian & Chris Cornell - Foto Vladimir Petkov & Possan - Wikimedia Commons

System of a Down-frontman Serj Tankian heeft de laatste keren dat hij zijn goede vriend Chris Cornell zag beschreven. Niet lang na hun laatste ontmoeting pleegde Cornell zelfmoord.

Zelfmoord Chris Cornell schokt Tankian

System of a Down-zanger Serj Tankian heeft zijn laatste ontmoetingen met de overleden Soundgarden-frontman Chris Cornell beschreven. De twee goede vrienden spraken elkaar nog twee keer, vlak voor de zelfmoord van Cornell. Zijn dood kwam ook bij Tankian als een grote schok.

Tankian en Cornell spraken elkaar op 25 maart nog bij Elton John’s zeventigste verjaardagsgala. De twee bespraken de huidige stand van zaken en opkomende plannen van hun bands, Soundgarden en System of a Down. Serj begint in juni aan een nieuwe tour en vroeg Chris of hij het touren ooit zat werd. De SOAD-zanger vertelde dat hij nog steeds plezier heeft in het touren, maar het ietwat eentonig vindt worden.

Cornell zei precies het tegenovergestelde te voelen. Hij vertelde zijn vriend over zijn nieuwe plannen met Soundgarden. Zo zou de zanger onder meer nadenken over concerten met een volledig orkest. Cornell vertelde Tankian:

“Ik heb er echt veel zin in! Ik heb de tour met Soundgarden en allemaal andere ideeën!”

Première The Promise

De eerstvolgende en laatste keer dat de vrienden elkaar tegenkwamen was op 12 april bij de première van The Promise, een film over de Armeense genocide. Beide mannen hadden muziek gemaakt voor de soundtrack. Volgens Serj gedroeg Cornell zich normaal. “Het ging goed met hem,” zegt Tankian.

Op 17 mei overleed de 52-jarige zanger. Chris Cornell pleegde zelfmoord, waarbij later bleek dat hij onder invloed van een te zware dosis medicijnen was. Cornell liet een vrouw, drie kinderen en talloze fans achter.

Bron: Rolling Stone

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.